13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalUngaria cere Comisiei Europene rambursarea cheltuielilor legate de protecția frontierelor

Ungaria cere Comisiei Europene rambursarea cheltuielilor legate de protecția frontierelor

Ungaria amenință cu acțiuni legale împotriva Comisiei Europene, solicitând rambursarea cheltuielilor substanțiale suportate pentru protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene, notează Ziarul Financiar.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a declarat că țara sa a cheltuit aproximativ 2 miliarde de euro pentru securizarea frontierei Schengen, fără a primi contribuții semnificative din partea Uniunii Europene.

„Suntem gata să dăm în judecată Comisia Europeană după ce aceasta a rambursat parţial sau integral costurile suportate de alte state membre care protejează graniţa Schengen”, a declarat Gulyas într-o conferință de presă.

Ungaria nu a primit banii promiși pentru securizarea frontierelor

El a subliniat că Ungaria nu a beneficiat de sprijinul financiar promis pentru cheltuielile legate de securizarea frontierelor externe, în ciuda investițiilor semnificative făcute în acest domeniu în ultimii ani.

Gulyas a adăugat că, deși alte țări au fost compensate pentru astfel de cheltuieli, Ungaria a fost lăsată să suporte singură costurile, fără ajutor adecvat din partea UE.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă