2.7 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. De ce renunţă 4 din 10 studenţi la facultate

REVISTA PRESEI. De ce renunţă 4 din 10 studenţi la facultate

Adevărul realizează, luni dimineaţă, o analiză despre abandonul şcolar în rândul studenţilor:

ANALIZĂ De ce renunţă 4 din 10 studenţi la facultate

Citeste mai mult: adev.ro/n2wkc8

”ANALIZĂ De ce renunţă 4 din 10 studenţi la facultate”.

”Constrângerile materiale şi pregătirea inadecvată pentru studiile universitare sunt câteva dintre motivele abandonului universitar. În unele cazuri, studenţii aleg să muncească în locul studiilor.  Mulţi studenţi abandonează facultatea fiindcă se angajează şi rămân în urmă cu studiile din cauza programului, descoperă că nu fac faţă rigorilor universitare sau se conving că specializarea aleasă nu este cea pe care şi-o doresc, spun specialişti în educaţie. De curând, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a publicat o listă cu gradul de abandon la 20 de universităţi de stat în ultimii şase ani, media totală a renunţării fiind de aproape 40%”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei titrează, luni: ”CAZUL PIATRA NEAMŢ. Bande de copii terorizează oraşul, iar poliţia doarme cu legea în mână”.

”Comisarul-şef Cezar Filip, comandant, până mai ieri, al Poliţiei Piatra Neamţ, a preferat să o bată pe Ana Maria Tănase, fata de 14 ani din gruparea de şuţi Orlando, deşi pentru a o pune sub acuzare avea la îndemână noul Cod Penal, conform căruia toţi minorii cu buletin răspund penal”, scrie Evenimentul Zilei.

”Să nu ne întrebăm prea târziu ce treabă avem noi cu banii ruşilor din Austria. Cea mai mare problemă a îngheţării relaţiilor economice cu Rusia nu o are Germania, ci Austria. Iar în România austriecii sunt cei mai mari investitori”, notează Ziarul Financiar.

”În timp ce toată elita politică mediocră a Europei şi a Statelor Unite îşi face curaj să impună sancţiuni economice Rusiei şi oligarhilor ei, după ce aceasta a invadat şi anexat Crimeea, elita economică şi financiară calculează de zor care ar fi pierderile europene şi americane în urma acestei decizii. Încă nu se ştie cine va pierde economic cel mai mult: Rusia sau Europa.

Nemţii reprezintă principalul partener comercial al Rusiei, exporturile fiind de 30 de miliarde de euro. Firmele germane ar pierde 300.000 de locuri de muncă la prima strigare dacă s-ar închide productiva piaţă de la Răsărit. Este bine de ştiut că Germania este şi principalul partener comercial al României, atât pe exporturi, cât şi pe importuri, o bună parte din economia românească depinzând de cum merge cea mai puternică ţară din Europa”, scrie Ziarul Financiar de luni.

 În ziarul Puterea citim despre avertismentul NATO cu privire la Transnistria şi Rusia: ”NATO avertizează că Transnistria este următoarea ţintă a Rusiei”

”Rusia se instalează nestingherită în Crimeea, dar efectuează şi exerciţii militare în Transnistria, iar la graniţa de est a Ucrainei îşi adună armata, arătând lumii întregi că e gata de orice. Ca o demonstraţie a cuceririi peninsulei, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că în prezent, steagul rus este arborat în 189 de unităţi ale armatei ucrainene din Crimeea.

La puţin timp după acest anunţ, comandantul suprem al forţelor NATO pe Europa, generalul american Philip Breedlove, a declarat că Alianţa Nord-Atlantică este foarte preocupată de ameninţările la adresa regiunii separatiste Transnistria, în condiţiile în care la frontiera de est a Ucrainei forţele militare ruse sunt „foarte, foarte numeroase şi foarte, foarte pregătite”. În opinia sa, aceste trupe sunt suficiente pentru a fi trimise în Transnistria, dacă Moscova ar lua o asemenea decizie.”, scrie Puterea.

 

Cele mai citite

INS: Gospodăriile din România au înregistrat, la sfârșitul anului trecut, o creștere modestă a veniturilor

Diferențele dintre urban și rural rămân semnificative, gospodăriile urbane raportând venituri cu 1,3 ori mai mari decât cele rurale Potrivit datelor INS, gospodăriile din România...

Eurostat: România înregistrează cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Printre țările care au înregistrat cel mai mare excedent de cont curent, în trimestrul trei din 2024, se numără Germania, Țările de Jos, Irlanda...
00:00:53

VIDEO. Danemarca va continua discuțiile „pentru a asigura interesele americane legitime” în Groenlanda

În cadrul unei conferințe de presă la Ierusalim, în a doua zi a unui turneu în Orientul Mijlociu, ministrul danez de externe, Lars Lokke...
Ultima oră
Pe aceeași temă