15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSpital la domiciliu pentru persoanele defavorizate

Spital la domiciliu pentru persoanele defavorizate

Persoanele cu venituri reduse din Bucureşti pot beneficia de asistenţă medicală gratuită la domiciliu din partea specialiştilor primului centru medical deschis în România de o autoritate locală.

De la începutul anului,  medicii complexului „Caraiman” au efectuat peste 5.000 de vizite la domiciliul persoanelor cu venituri reduse din Sectorul 1, oferind acestora îngrijire medicală în baza recomandărilor medicului curant. Bucureştenii au beneficiat de proceduri precum monitorizarea glicemiei şi a tensiunii arteriale, pansamente la plăgi cronice, transportarea pacienţilor în vederea internării/externării sau efectuării unei consultaţii mai amănunţite la unul dintre spitalele din Capitală.

„Peste jumătate dintre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală la domiciliu au în specialiştii instituţiei noastre unicul sprijin, neavând alte rude apropiate care să le ofere ajutorul necesar”, a declarat directorul Complexului „Caraiman”, Angelica Juracopschi.

Orice persoană asistată – persoană fără venituri, cu venituri reduse, persoană vârstnică sau persoană cu handicap – cu domiciliul în Sectorul 1, poate  apela la serviciile acestui centru medical. Tot ce trebuie să facă este să sune între orele 7.00-19.00 la numărul de telefon 021/9644, iar ambulanţa socială se va deplasa la domiciliul său pentru a-i acorda asistenţa medicală de care are nevoie.

„Complexul Medical „Caraiman” face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1, el este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Situat pe strada Caraiman nr. 33A, centrul medical deschis de administraţia locală a Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

Cele mai citite

Prognoza de creștere economică pentru 2024, revizuită la 2,8%; inflația estimată la 4,5% și deficitul comercial în creștere

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2024, reducând estimarea de la 3,4% la 2,8%. Conform...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă