16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSpania: De astăzi, coridele vor fi interzise în Catalonia

Spania: De astăzi, coridele vor fi interzise în Catalonia

Luptele cu tauri organizate astăzi pe arena La Monumental sunt ultimele pe care amatorii de coride le vor mai vedea în nord-estul Spaniei, relatează BBC News.

Aproximativ 20.000 spectatori vor umple astăzi arena din Barcelona, unde vor performa cei mai buni matadori, printre care şi Jose Tomas.

Legiuitorii au votat încă de anul trecut interzicea luptelor cu tauri, după ce 180.000 oameni au semnat o petiţie în care condamnau coridele– pe care le numeau acte barbare. Totuşi, cei care se opun legii spun că vor ataca decizia la Înalta Curte a Spaniei.

Coridele reprezintă un act de suferinţă. Şase tauri sunt omorâţi de fiecare dată şi sunt torturaţi în jur de 20 de minute. Nu este corect să dai bani ca să priveşti un asemenea act de cruzime”, a explicat Deborah Parris, activistă în cadrul organizaţiei Prou („destul”, în catalană).

Practic, coridele vor fi interzise de la 1 ianuarie 2012, însă lupta cu tauri de astăzi este ultima din acest sezon, în Catalonia.

Sportul a fost interzis pe fondul apărării drepturilor animalelor şi a dorinţei naţionaliştilor catalani de a delimita regiunea de restul Spaniei (unii parlamentari i-au acuzat pe  politienii catalani că decizia are substrat politic, încercând să justifice încă o dată dorinţa de separare de restul Spaniei), explică BBC News.

Coridele sunt în continuare permise în celelalte regiuni spaniole, mai puţin în Insulele Canare. Deşi susţinătorii drepturilor animalelor şi-ar dori ca sportul să fie interzis în toată ţara, le va fi destul de greu să reuşească în zone precum Andaluzia şi Madrid, mai precizează BBC News.

Acolo, foarte mulţi oameni spun că luptele cu tauri nu au legătură cu cruzimea, ci trebuie privite ca o formă de artă moştenită până în zilele noastre, iar oamenii au datoria să le protejeze.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă