16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMuzicianul de jazz Billy Taylor a murit

Muzicianul de jazz Billy Taylor a murit

Muzicianul de jazz Billy Taylor a murit la vârsta de 89 de ani, la New York, în urma unui infarct, informează Reuters, citata de Mediafax.

Reprezentanţii Kennedy Center din Washington DC, instituţie al cărei director al departamentului de jazz a fost Taylor, din 1994, l-au numit pe acesta „un mare om de stat şi ambasador al jazz-ului în lume”.

„Suntem recunoscători pentru devotamentul şi prietenia domnului Taylor”, a spus Darrell Ayers, vicepreşedinte al departamentului de jazz al Kennedy Center.

Taylor s-a născut în Greenville, Carolina de Nord, în 1921 şi s-a remarcat în cluburile din New York, unde a cântat jazz cu mari muzicieni precum Ben Webster, Miles Davis, Charlie Parker, Billie Holiday şi Ella Fitzgerald.

Artistul a început să cânte profesionist în 1944 şi, ca lider al unui trio, Taylor a compus peste 300 de cântece. Cântecul său „I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free” a devenit un imn al mişcării pentru drepturile civile din Statele Unite ale Americii. Taylor a realizat programe de jazz la radio şi a predat acest stil muzical de fiecare dată când a avut ocazia. A susţinut seminarii la Yale University şi la University of Massachusetts-Amherst, la ultima universitate luându-şi doctoratul.

Taylor locuia în Riverdale, New York şi era căsătorit cu Theodora. Fiul său, Duane, a murit în 1988.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă