13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialMichael Schumacher luptă împotriva şofatului iresponsabil

Michael Schumacher luptă împotriva şofatului iresponsabil

Cum ar putea Michael Schumacher, de şapte ori campion modial de Formula 1, să devină ambasadorul european pentru siguranţă rutieră?

Jurnaliştii de la europarl.europa.eu l-au întreabat miercuri la Strasbourg pe marele campion german, care va fi imaginea unei campanii a siguranţei rutiere. Schumacher a explicat cum echipamentul eSafety poate salva vieţi.

Întrebat despre modul în care sistemele inteligente cu care sunt dotate automobilele de ultimă generaţie pot influenţa siguranţa rutieră, Schumacher a spus că „este uimitor să observi ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani. La început am avut airbag-uri şi sisteme de control electonic. Acum avem sisteme night vision, poţi vedea copiii traversând drumul şi poţi evita accidente pe care tu nu le vezi, dar maşina le vede. Mă simt mult mai în siguranţă astăzi. Toţi suntem oameni şi facem greşeli… Aşa că tehnologia este un beneficiu grozav. Dacă maşina te poate ajuta, atunci este minunat.”

Însă tehnologia nu poate rezolva toate problemele. Întrebat ce le recomandă conducătorilor auto din Europa, Schumacher a recomandat, în primul rând, respectarea regulilor de circulaţie. „Există ţări ca Germania unde există şosele pe care se poate merge cu viteză, şi cu toate astea se circulă în siguranţă. Un bun şofer este cel care conduce în condiţii de siguranţă, ceea ce înseamă să conduci inteligent, nu repede. Nimănui nu pare să-i pese de acest aspect. N-are niciun sens (n.r. să conduci cu viteză), nu există niciun premiu în bani. Mai bine am avea grijă de oameni, pentru că asta contează cu adevărat,” a spus Schumacher.

Campionul german crede că alegerea sa în această poziţie este una fericită, deoarece, deşi a condus bolizii de Formula 1 cu peste 300 km/h şi a fost implicat în accidente serioase de-a lungul carierei, oamenii au mai multă încredere în el decât în recomandările politicienilor. Am multă experienţă şi presupun că pot oferi sfaturi bune, a declarat pilotul german.

Michael Schumacher a fost prezent la Parlamentul European pentru lansarea unui deceniu de acţiune al ONU asupra siguranţei rutiere, care vizează reducerea accidentelor rutiere cu 50% în următorii 10 ani. El s-a întâlnit cu deputaţii din comisiile de transport şi industrie, precum şi cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Cele mai citite

C-o Falcă-n cer și una-n lifting

Eurodeputatul Gheorghe Falcă, primar ales și reales al Aradului, care după aceea a luat drumul pribegiei în Parlamentul European, a simțit nevoia unei...

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...

Ciolacu: Dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs

Preşedintele PSD a declarat că românii au talentul de a demitiza orice politician Întrebat la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă