16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. O nouă specie de delfin, descoperită în Australia

FOTO. O nouă specie de delfin, descoperită în Australia

O cercetătoare australiană a descoperit recent că delfinii care locuiesc lângă Melbourne, Australia, sunt diferiţi de celelalte specii cunoscute până acum, relatează AFP.

Până acum, se credea că cele 150 mamifere marine care trăiesc în golful Port Philip şi Lacurile Gippsland fac parte din specia delfinilor cu nasul turtit. Totuşi, cercetătoarea Kate Charlton-Robb, de la Universitatea Monash, a descoperit că sunt diferiţi, după ce a comparat ADN-UL, forma craniului şi caracteristicile celor două tipuri de delfini.

I-a numit „Tursiops australis„, deşi aborignenii îi cunosc sub denumirea de „delfinii Burrunan”.

„Este grozav să descoperi o nouă specie, mai ales că, de la 1800 încoace, numai trei noi specii au fost recunoscute oficial”,a spus Charlton-Robb despre cercetarea ei, publicată în revista PloS One.

„Ceea ce îl face special pe acest delfin este că trăia chiar sub nasul nostru şi noi îl credeam la fel cu delfinii cu nasul turtit”, a mai spus ea.

Cercetarea s-a bazat şi pe scheletele delfinilor păstrate în muzeele de istorie naturală din Australia, mai ales pe exemplarele din muzeul Victoria, precizează AFP.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă