14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialCampion român la karate condamnat la închisoare în Austria

Campion român la karate condamnat la închisoare în Austria

Un campion român la karate şi kickboxing a fost condamnat recent de o instanţă din Graz, Austria, fiind acuzat de agresarea unei femei, pe care a lovit-o violent cu pumnul în faţă după ce aceasta l-a surprins la furat, anunţă Mediafax, citând Austrian Independent.com.

Românul a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare.

Juriul unei instanţe din Graz a ascultat, marţi, acuzaţiile procurorului despre cum bărbatul de treizeci de ani şi-a abandonat victima într-o baltă de sânge în vara anului 2009.

Bărbatul a intrat într-un bar din Graz, de unde a sustras 380 de euro, fiind surprins de o femeie care a intrat neaşteptat pe uşă. Femeia, care este asistentă la spitalul din localitate, a intrat în bar pentru a lua nişte rufe murdare.

Românul, care a câştigat mai multe turnee de karate şi kickboxing la nivel naţional, a lovit-o pe femeie cu pumnul în faţă de câteva ori înainte de a fugi de la locul faptei, mai notează publicaţia austriacă. Victima, care a suferit leziuni craniene şi câteva fracturi în urma atacului, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de opt ore.

Bărbatul a fost arestat preventiv după jumătate de an de la producerea incidentului, fiind identificat de către anchetatori datorită unor urme ADN descoperite pe o sticlă de bere pe care a băut-o după ce a luat banii.

„Putea doar să mă împingă la o parte sau să fugă cu banii. Cred că el a încercat totuşi să mă omoare”, le-a declarat femeia juraţilor.

Procurorii l-au acuzat pe român de tentativă de omor, el fiind condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare.

Românul a relatat instanţei austriece că avea nevoie de bani pentru a se putea întoarce acasă.

Atât apărarea, cât şi acuzarea au atacat cu apel decizia, contestaţia urmând să fie dezbătut de o instanţă superioară.

Cele mai citite

Noaptea Companiilor, debut de succes în București: Peste 2.000 de participanți atrași în două zile

Prima ediție a târgului neconvențional de joburi Noaptea Companiilor organizată la București pe 16-17 octombrie a atras peste 2.000 de participanți, confirmând așteptările organizatorilor. Evenimentul...

Piața de spa și wellness din România, în creștere accelerată după pandemie

Industria spa și wellness a înregistrat o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, cu o rată de creștere anuală de 12% în perioada 2018-2022, conform...

FCSB poate obține calificarea în 16-imile Europa League cu o victorie împotriva lui Rangers! Cum arată calculele făcute de statisticeni

Roș-albaștrii se află la un pas de a-și asigura prezența în fazele eliminatorii ale competiției, iar o victorie pe terenul scoțienilor le-ar aduce un...
Ultima oră
Pe aceeași temă