19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUn “tsunami solar” ar putea lovi astăzi Pământul

Un “tsunami solar” ar putea lovi astăzi Pământul

Pamantul ar putea resimti efectele unei explozii solare masive, au avertizat oamenii de stiinta de la NASA, citati de „Daily Telegraph”, scrie green-report.ro.

„Artificiile solare” semnalate week-end-ul trecut au fost inregistrate de mai multi sateliti, inclusiv de Observatorul Dinamicii Solare al NASA.

Astronomi din intreaga lume au fost martori la o explozie luminoasa deasupra unei pete solare de marimea Pamantului pe care au asociat-o cu o alta eruptie, mai mare, pe suprafata Soarelui.

Directia – Pamant

Explozia, denumita „eruptie masiva in coroana solara”, a avut ca directie Pamantului, creandu-se astfel un „tsunami solar” care, spun expertii, ar putea atinge Pamantul in cursul acestei zile, cand va lovi scutul magnetic natural care protejeaza planeta.

„Aceasta este prima eruptie majora directionata catre Pamant, de o buna bucata de vreme”, a declarat Leon Golub, de la Centrul de Astrofizica Harvard-Smithsonian.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca o astfel de eruptie solara majora ar putea distruge sateliti si ar putea afecta retelele de energie si de comunicatii aflate de-a lungul globului.

 

Sursa: www.green-report.ro (Sorina Covrig)

 

Cele mai citite

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...

Marcel Boloș explică deficitul mare,  prin nivelul record al investițiilor

La sfârșitul lunii august, deficitul bugetar era de 4,53% din PIB Marcel Boloș explică explozia deficitului prin nivelul investițiilor, nu prin cheltuielile cu aparatul bugetar. “Desigur...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă