2.8 C
București
marți, 14 ianuarie 2025
AcasăSpecialMuzica gratuită de la Google. Vezi cine poate asculta cântecele favorite

Muzica gratuită de la Google. Vezi cine poate asculta cântecele favorite

Music Beta este noul serviciu al Google care le va permite utilizatorilor să încarce şi să-şi stocheze colecţiile de melodii pe net şi să le asculte pe telefoane Android, pe tablete şi pe computere, potrivit New York Times.

Totuşi, potrivit cotidianului american, Google ar fi luat decizia de a lansa serviciul online de muzică fără acordul marilor case de discuri, de aceea contează pe ajutorul internauţilor.

Jamie Rosenberg, director pentru digital content la Android a declarat că nu se bazează pe „parteneriate care s-au dovedit a fi dificile” şi că marile case de discuri nu au colaborat cu ei şi au avut pretenţii „nerezonabile”.

Serviciul va funcţiona ca o memorie externă sau un card de memorie pe care utilizatorii îşi stochează colecţia de melodii, astfel nu mai este nevoie de licentă pentru melodiile încarcate pe serverele Google.

Singurele puncte în minus sunt legate de faptul că neavând cooperarea companiilor de discuri, utilizatorii nu vor putea face anumite lucruri care ar implica folosirea unei licenţe, cum ar fi să le trimită prietenilor via internet melodiile preferate sau să cumpere melodii de la Google.

Music Beta de la Google este similar cu cel lansat în martie de Amazon cu toate că are o capacitate de stocare mult mai mare. Cu alte cuvinte, utilizatorii pot stoca până la 20.000 de melodii gratis pe serverele Google, spre deosebire de serviciul Amazon care permite stocarea a numai 1000 de melodii contra cost.

Serviciul se poate folosi numai pe bază de invitaţie. Ultilizatorii downloadează aplicaţia pe computer, îşi încarcă melodiile, ceea ce ar putea dura câteva ore. Melodiile vor putea fi accesate de pe orice dispozitiv care are acces la contul Google şi care are instalat Flash, ceea ce exclude din start iPhone şi iPad.

Deocamdată, nici Google nici Amazon nu au reuşit să transforme în realitate visul companiilor web, acela de a le oferi oamenilor posibilitatea să asculte ce muzică vor, oricând vor, de pe orice dispozitiv.

Serviciul nu este disponibil şi pentru utilizatorii de telefoane Android din România, el fiind deschis în versiunea „beta” numai utilizatorilor din Statele Unite ale Americii.

Cele mai citite

Ironia sorții: Donald Trump vrea Groenlanda pentru un fenomen pe care l-a negat vehement multă vreme

În spatele insistenței cu care Donald Trump revendică teritoriul danez Groenlanda pentru Statele Unite ale Americii stă un fenomen pe care liderul republican l-a...

Rusia și războiul său hibrid din Europa, inclusiv în România

O investigație a publicației germane „Die Zeit” a documentat cel puțin 50 de cazuri de spionaj, sabotaj, atacuri cibernetice și alte acțiuni ostile în...

Maia Sandu a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru situația din sectorul energetic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) care va avea loc marți, 14 ianuarie, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă