22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialChevrolet atacă piaţa SW în Europa

Chevrolet atacă piaţa SW în Europa

Cruze SW se remarcă prin calitatea bună a fabricaţiei, simplete şi un raport cinstit între ce oferă şi preţ. O dată cu acest Cruze SW, familia de modele Cruze primeşte un facelift discret, noi motorizări şi un sistem multimedia, denumit MyLink, de ultimă generaţie.

La nivel estetic, Cruze a primit modificări la nivelul proiectoarelor de ceaţă şi, în interior, în zona gurilor de ventilaţie şi a sistemului multimedia.

Cruze SW aduce pe toată gama Cruze două noi motorizări General Motors, care echipează deja unele modele Opel. Este vorba despre un motor turbo pe benzină de 1,4 litri, de 140 Cai Putere (CP), şi de un turbo diesel de 1,7 litri, cu 130 CP.

Motorul de 1,4 litri supraalimentat nu are injecţie directă, deci nu este chiar la nivelul tehnologic maxim disponibil în industria auto în acest moment, dar chiar şi asa reuşeşte să impresioneze prin silenţiozitate şi vigurozitate, graţie cuplului maxim de 200 Newton-metru (Nm). La capitolul consum real pare cel puţin la fel de economic ca cel de 1,8 litri aspirat, de putere similară, fiind totodată mai plăcut de condus. Pe lângă acest aspect, fiind mai mic, motorul de 1,4 litri beneficiază şi de taxe şi asigurări mai mici.

Motorizarea de 1,4 litri turbo are sistem Start & Stop ca dotare standard, dar şi de o cutie de viteze adecvată, manuală cu şase trepte, care-l pune foarte bine în valoare. Maşina îţi permite chiar să rulezi cu 40-50 km/h în treapta a cincea fără să-ţi lase senzaţia că motorul se îneacă sau că trebuie să schimbi într-o treaptă inferioară. Propulsorul are suficiente resurse de putere încât nu-ţi lasă senzaţia că „târăşte“ caroseria break după el.

Portbagajul are un volum de 500 litri, care poate ajunge la 1.478 litri prin rabatarea banchetei. Volumul este cu 11% mai mare decât la Cruze sedan şi cu 21% mai mare decât la Cruze hatchback. În clasa compactă, Cruze Station Wagon are un portbagaj puţin mai mare decât competitorii săi Megane Sport Tourer (486 litri) şi Focus Sportbreak (490 litri), dar mai mic decât al liderului, Skoda Octavia Combi, care are o capacitate a portbagajului de 580 litri potrivit 0-100.ro Cruze station wagon aduce noutăţi şi la capitolul multimedia. Sistemul MyLink are un ecran tactil de 7 inch şi oferă conectivitate avansată cu telefonul mobil, care odată conectat îţi poate prelua toate fişierele media, atât video cât şi audio, şi le redă pe ecranul de înaltă rezoluţie. Pe acest ecran pot fi vizionate imaginile transmise de camera video pentru marşarier.

La fel ca restul gamei Chevrolet, Cruze Station Wagon păstrează un raport bun calitate-preţ, cu pornire de la 12.690 euro cu TVA în România. Neavând baza tehnică necesară pentru a satisface cele mai exigente cerinţe (motoare pe benzină cu injecţie directă, transmisii cu dublu ambreiaj, suspensie independentă pe spate), Cruze este deci mai degrabă o alternativă la breakurile populare (Megane), nu la cele care fac legea în segmentul compact din punct de vedere tehnic (Golf, Focus, Octavia).

 

Cele mai citite

Victorie răsunătoare pentru echipa lui Xavi Pascual în Liga Campionilor!

Fostul antrenor dinamovist Xavi Pascual a obținut o victorie impresionantă la cârma echipei Veszprem, învingând PSG cu scorul de 41-28 în grupele Ligii Campionilor...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...
Ultima oră
Pe aceeași temă