14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRToți pariorii știu asta, dar totuși cotizează zilnic!” (P)

Toți pariorii știu asta, dar totuși cotizează zilnic!” (P)

Cădar Marius, fondatorul celei mai mari și mai active comunități de pariori din România, PariuriX.com, a răspuns celor mai adresate 5 întrebări care au venit din partea pasionaților de jocuri de noroc, trăgând un semnal de alarmă în ceea ce privește conștientizarea detaliilor care fac diferența între câștig și pierdere în acest fenomen.

1. Ce trebuie să fac pentru a câștiga la pariuri?

Cădar: „Conturează-ți un buget adecvat, o strategie echilibrată de money management, așteptări realiste, specializează-te pe câteva competiții sportive, analizează în detaliu meciurile înainte de a paria, profită de cele mai mari cote pe care le găsești la casele de pariuri online și nu te abate niciodată de la planul stabilit inițial. Aproape toți pariorii știu asta, dar încă cotizează zilnic la casele de pariuri, și aici mă refer la cei care au răsfoit deja o parte dintre resursele disponibile gratuit pe site-urile de specialitate. Cei care nu au încă bazele, prima dată să se documenteze și apoi să fie serioși și disciplinați.”

2. Chiar merită să joc la pariuri online, ținând cont că trebuie să plătesc impozit anul următor?

Cădar: „Orice parior român plătește impozit, indiferent de forma în care joacă. Avantajul la pariuri online este că, deși sunt aceleași praguri de impozitare peste tot, utilizatorii pot să-și gestioneze retragerile astfel încât să nu depășească niciodată primul prag de impozitare (66.750 RON per retragere) și în consecință să plătească numai 1% impozit pe retrageri. Atenție! Pe retrageri și nu pe biletele câștigate – care pot fi de ordinul miilor, fără să fie taxate. Nici plasarea unor bilete noi nu este taxată în nici un fel la pariuri online.”

Specialistul care se bucură de o experiență de peste 15 ani în domeniu a mai adăugat: „Gândește-te că la pariuri online poți închide pariurile înainte de termen prin funcția Cash Out, poți paria live în cele mai bune condiții și în majoritatea cazurilor poți viziona live video partidele, în mod gratuit. Sunt sigur că vei descoperi rapid și celelalte avantaje dacă vei începe să joci online, însă nu uita să-i trimiți operatorului în termen de 30 de zile documentele solicitate pentru verificarea contului – este o măsură impusă prin lege, care este 100% securizată, așa că nu ai nici un motiv să te îngrijorezi pentru confidențialitatea datelor tale.”

3. Este în regulă să mă iau după ponturile furnizate de către alți pariori?

Cădar: „Depinde foarte mult de sursa acelor ponturi și mai ales de calitatea analizei prezentate. Evită să urmărești ponturi de la escrocii de pe Facebook care spun că au informații din interior, care știu despre meciuri aranjate și care promit îmbogățirea peste noapte. Nu-i crede nici pe cei care vând ponturi – toate acele capturi de ecran sunt falsificate, nu te lăsa amăgit. Pe de altă parte, poți urmări ponturile de pe PariuriX.com, din secțiunile care ți se par potrivite pentru stilul tău de joc. Spre exemplu, în secțiunea Biletul zilei vei găsi zi de zi o combinație de pariuri care oferă o șansă bună de câștig. Dacă vrei să mergi din aproape în aproape poți urmări proiectul Cotă 2 sau Bilet Șansă. Tot acolo vei găsi numeroase ponturi bine analize din diverse sporturi, din care te poți inspira zilnic, în mod complet gratuit. Totuși, nu te sfătuiesc să copiezi ponturile orbește, nici cele de la favoriții tăi: întotdeauna este bine să treci ponturile prin filtrul propriu înainte de a le juca.”

4. M-am săturat să tot pierd, ce strategie de pariuri îmi recomanzi?

Cădar: „Nu există o formulă magică care să-ți garanteze succesul peste noapte. Cel mai bine ar fi să-ți urmărești evidența pariurilor jucate și să observi tu singur unde ai greșit. Dacă ai un procentaj relativ bun de pronosticuri câștigătoare, dar totuși pierzi, îți recomand să joci toate ponturile în mod individual, adică un meci pe bilet. Plasează de fiecare dată aceeași miză, care să fie între 2% și 5% din banca ta inițială. Nu uita să-ți aloci un buget clar pentru pariuri, fără să intri în banii de care vei avea nevoie pentru alte cheltuieli. Nu ai nevoie de o bancă mare pentru a fi pe plus. Dacă vei face profit cu o bancă de 200 RON, vei putea face același lucru și cu o bancă de 5.000 RON.”

5. Câștig, îmi măresc banca, fac ce fac și tot ajung la faliment. Cum pot să evit seriile negative?

Cădar: „Seriile negative nu pot fi evitate. Chiar și cei mai buni pariori din lume au perioade proaste, este natural, însă profesioniștii își iau măsuri de precauție pentru a putea depăși aceste momente. Cei mai mulți pariori pierd pentru că nu pot să-și stăpânească pornirile: atunci când sunt pe val, după o serie de câștiguri frumușele, încep să mărească miza crezându-se invincibili. Inevitabil, se întâmplă să prindă și câteva pariuri pierzătoare și cum miza este nejustificat de mare, banca se golește imediat. Același lucru se întâmplă și în cazul celor care prin o serie proastă: au impresia că nu se vor mai putea ridica și din această cauză măresc miza, cu speranța de a recupera pierderile; rezultatul îl știți cu toții. Dacă vrei să treci cu brio peste perioadele nefaste, ia o pauză dacă simți că ești surescitat, agitat, nervos sau supărat. Respectă strategia de money management aleasă și îmbunătățește-ți procesul de analizare al partidelor. Numai cu multă muncă și cu foarte multă răbdare poți deveni profitabil la pariuri.”

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă