20.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialศ˜efii patronatelor de turism acuzฤƒ ANT de neglijenศ›ฤƒ

ศ˜efii patronatelor de turism acuzฤƒ ANT de neglijenศ›ฤƒ

Autoritatea Naศ›ionalฤƒ pentru Turism (ANT) a discutat รฎnchirierea unui stand la tรขrgul de turism de la Romexpo din 12-15 martie, dar cu douฤƒ zile รฎnainte de รฎnceperea evenimentului nu a plฤƒtit รฎncฤƒ ศ™i nu a confirmat participarea. ศ˜efii patronatelor de turism au spus, marศ›i, รฎn timpul unei conferinศ›e de presฤƒ, cฤƒ aceastฤƒ รฎntรขrziere รฎnseamnฤƒ neglijenศ›ฤƒ รฎn raport cu cheltuirea banilor publici.

Citeศ™te ศ™i: Reduceri pentru vacanศ›e la Tรขrgul de Turism al Romรขniei din acest an

Directorul general al Romexpo, Cฤƒtฤƒlin Trifu, a spus cฤƒ รฎnchirierea unei mese pentru patru zile costฤƒ 100 de euro, iar รฎnchirierea unei alveole mai mici costฤƒ 200 de euro. ANT ar fi putut beneficia de un discount de 10% dacฤƒ ar fi รฎnchiriat un pavilion din complexul expoziศ›ional din timp.

ศ˜efii patronatelor din turism au fost de pฤƒrere cฤƒ atitudinea ANT aratฤƒ neglienศ›ฤƒ รฎn raport cu cheltuirea banilor publici. Aceศ™tia spun cฤƒ autoritatea pentru turism a mai รฎnchiriat standuri cu una sau douฤƒ zile รฎnainte la multe dintre tรขrgurile din strฤƒinฤƒtate la care participฤƒ Romรขnia.

โ€žAutoritatea pentru Turism, care se ocupฤƒ de promovarea Romรขniei, nu este รฎn stare sฤƒ-ศ™i comande standul cu 48 de ore รฎnainte. Nu e lipsฤƒ de bani, e lipsฤƒ de creier. Nu suntem รฎn stare sฤƒ avem o strategie coerentฤƒ pentru tรขrgurile externe. Nu existฤƒ o strategie ศ™i suntem haotici”, a spus vice-preศ™edintele Asociaศ›iei Naศ›ionale a Agenศ›iilor de Turism din Romรขnia (ANAT), Alin Burcea.

Burcea a mai spus cฤƒ Romรขnia suferฤƒ pierderi de imagine din cauza amรขnฤƒrii รฎnchirierii standurilor.

Citeศ™te ศ™i: Salina Turda, promovatฤƒ la Berlin

โ€žCรขnd zice un neamศ› cฤƒ lucreazฤƒ la guvernul Germaniei ศ™i a venit sฤƒ รฎnchirieze un spaศ›iu, e o garanศ›ie. Cรขnd zici prin strฤƒinฤƒtate, pe unde avem noi spaศ›ii รฎnchiriate, guvernul Romรขniei ศ™i ministerul Turismului, lumea rรขde. La tรขrgul de la Berlin de zilele trecute, standul Romรขniei a fost comandat cu cรขteva zile รฎnainte”, a adฤƒugat vice-preศ™edintele ANAT.

Cea de-a 33-a ediศ›ie a Tรขrgului de Turism al Romรขniei รฎncepe รฎn 12 martie ศ™i se รฎncheie รฎn 15 martie, la complexul expoziศ›ional Romexpo. La eveniment participฤƒ 260 de firme expozante, dintre care o treime sunt din strฤƒinฤƒtate. Hotelierii ศ™i agenศ›iile de turism au anunศ›at reduceri รฎntre 10% ศ™i 30% pentru pachetele vรขndute la eveniment.

ศ˜tire รฎn curs de actualizare

Cele mai citite

Siegfried Mureศ™an, desemnat negociator-ศ™ef al bugetului UE. Este primul europarlamentar romรขn care ocupฤƒ o asemenea funcศ›ie

Europarlamentarul liberal Siegfried MureลŸan, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a fost desemnat de cฤƒtre grupurile politice din Parlamentul European pentru a ocupa...

DSU ศ™i STS lucreazฤƒ la extinderea sistemului RO-Alert. Mesajele, transmise ศ™i la televizor

Departamentul pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ ศ™i Serviciul de Telecomunicaศ›ii Speciale au anunศ›at recent extinderea sistemului de avertizare RO-Alert, care va include acum ศ™i canale...

Un francez avรขnd asupra lui 300 de grame de canabis a fost arestat la vama Petea din Satu Mare

Un cetฤƒลฃean francez a fost arestat dupฤƒ ce a fost depistat รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ introducฤƒ รฎn ลฃarฤƒ, prin vama Petea, 300 de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ