3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialReacția lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la Eurovision 2016

Reacția lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la Eurovision 2016

Reprezentantul României la Eurovision 2016, Ovidiu Anton, a declarat că „este nedrept” că țara noastră a fost exclusă din competiție, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani.

„ Dragi prieteni,  am primit și eu într-un final înștiințarea oficială. Încerc să zâmbesc și să nu mă ia valul însă… e nedrept. Eu rămân același, același artist sincer, același luptător care a câștigat prin votul juriului și al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins… de cine? de ce? Corect???  … nu știu cum să o spun frumos acum așa că mă abțin”, a scris artistul, pe pagina sa de Facebook.

România a fost exclusă din concursul Eurovision 2016, din cauza datoriilor de 16,5 milioane de euro, a anunțat European Broadcasting Union (EBU), pe site-ul oficial.

Săptămâna trecută, TVR anunța, într-un comunicat de presă, că România risca participarea, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani.

Citește și: România a pierdut dreptul de a transmite JO de la Rio. Director general EBU: Datoriile TVR pun în pericol stabilitatea financiară a uniunii

„Reprezentanţi ai European Broadcasting Union – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume – au anunţat, deocamdată verbal, reprezentanţii Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancţiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiţie”, preciza TVR.

Totodată, TVR a pierdut dreptul de a transmite orice știre despre Eurovision.

EBU a precizat, într-un anunț postat pe site-ul oficial, că decizia a fost luat-o după ce Guvernul român nu a respectat deadline-ul impus pentru plata datoriilor.

„Ne pare rău că suntem forțați să luăm o astfel de măsură. Suntem dezamăgiți că toate eforturile prin care am încercat să rezolvăm problema nu au produs niciun răspuns din partea Guvernului român. Săptămânile trecute, EBU a primit o notă a Ministerului de Finanțe, sugerând că TVR ar putea intra în insolvență, ceea ce ar putea produce restructurări ale instituției. EBU este o asociație non-profit care reprezintă 73 de servicii publice de radiodifuziune din 56 de țări. Datoriile TVR pun în pericol stabilitatea financiară a EBU”, a declarat directorul general al EBU, Ingrid Deltenre.

Citește și: România, exclusă de la Eurovision, din cauza datoriilor de 16,5 milioane de euro

România ar fi trebuit să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. 

Concursul Eurovision se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. 

Cele mai citite

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...

George Simion a întrerupt dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Ce spune despre legăturile cu Rusia și ofițerii GRU

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a întrerupt, marți seara, dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă