16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPRDiabet: un test pe lacrimi ar putea înlocui înţepăturile în deget

Diabet: un test pe lacrimi ar putea înlocui înţepăturile în deget

Diabeticii ar putea fi scutiti de intepaturile zilnice provocate pentru a determina glicemia. Savantii au gasit o cale de a afla glicemia  testand nu sangele, ci lacrimile.

Foarte multi bolnavi de diabet sunt nevoiti sa se intepe de la 2, la 10 ori pe zi cu testele sanguine obisnuite. Din cauza disconfortului cauzat de aceasta procedura, un numar mare de suferinzi nu-si masoara glicemia atat cat ar trebui.

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au creat un senzor care poate detecta nivelul de glucoza din corp prin analizarea probelor de lacrimi, informeaza DailyMail, in format electronic.

Studiul a fost efectuat pe iepuri in loc de oameni, dar a aratat ca glicemia depistata prin testul sanguin arata aceleasi valori ca si cea determinata cu ajutorul senzorului de lacrimi.

Savantii de la Jurnalul Chimiei Analitice au declarat ca, in curand, diabeticii vor putea sa foloseasca un test mai putin invaziv pentru a afla in ce stare se afla corpul lor.

Medicii sunt optimisti in ceea ce priveste testul si recunosc ca ar fi minunat daca suferinzii ar scapa de testul de sange, care sensibilizeaza foarte tare degetele si creste riscul unei posibile infectii.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Inundațiile au cuprins și al treilea cel mai mare oraș polonez

Al treilea oraș ca mărime al Poloniei, Wroclaw, părea să fi rezistat joi, după ce cele mai grave inundații din ultimele două decenii au...

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă