14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRControl gratuit al tensiunii arteriale la spitalul Colţea

Control gratuit al tensiunii arteriale la spitalul Colţea

Hipertensiunea arterială este o afecţiune care evoluează silenţios, fără semne sau simptome care să alerteze pacienţii. Din acest motiv este importantă măsurarea la intervale regulate de timp a tensiunii arteriale.

Pe 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, bucureştenii sunt aşteptaţi să îşi testeze gratuit tensiunea arterială şi să primească sfaturi referitoare la prevenţia şi controlul acestei afecţiuni, în corturile special amenajate din faţa spitalului Colţea (zona dinspre Universitate), între orele 10.00 – 19.00.

Primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arterială vor primi un voucher pentru un consult gratuit amănunţit la o clinică privată din Bucureşti.

Hipertensiunea arterială, ucigaşul silenţios al vârstnicilor şi nu numai

„Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România. Sperăm că vor veni cât mai multe persoane să afle dacă au risc de hipertensiune arterială, deoarece, prin măsurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care suferă de această afecţiune şi îi putem îndruma spre mijloace de control şi tratament corespunzătoare fiecăruia”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Şase alimente care scad hipertensiunea arterială

Acţiunea face parte din Campania Naţională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!”, iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune, care trage un semnal de alarmă asupra gravităţii acestei afecţiuni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate, se estimează că în lume există peste 1 miliard de oameni care suferă de hipertensiune.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă