26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăGDPR5 ani de la prima recoltare de celule stem

5 ani de la prima recoltare de celule stem

În luna martie se împlinesc 5 ani de la prima recoltare de sânge placentar în sistem privat din România.
 
Momentul coincide cu aniversarea a 5 ani de la lansarea Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din ţară şi cea care a realizat recoltarea. Cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, compania este lider de piaţă pe acest segment de servicii medicale, peste 45 000 de familii din România numărându-se printre clienţii Cord Blood Center. 

În prezent, Cord Blood Center este prima şi singura bancă de celule stem din România care deţine 2 bănci pe teritoriul ţării, una la Cluj şi cealaltă la Bucureşti.
 
Dacă în 2006 exista o singură companie de profil, numărul jucătorilor de pe piaţa celulelor stem a ajuns astăzi la 11. Dintre aceştia, doar 3 deţin bănci operaţionale în România, restul depozitând sângele recoltat la băncile din străinătate.
 
Cord Blood Center face parte din grupul slovac cu acelaşi nume, prezent în 6 ţări europene (Slovacia, Cehia, Ungaria, România, Italia şi Austria). 

Se lansează prima carte pentru copii despre celule stem
 

O serie de evenimente speciale vor fi organizate pe tot parcursul lunii martie, pentru a marca acest moment cheie din viaţa companiei.

Prima surpriză este lansarea în premieră naţională a cărţii „Sem-Celulă stem şi aventurile sale miraculoase”, prima carte pentru copii despre subiectul celulelor stem. Cartea prezintă într-un limbaj accesibil călătoria celulei stem din momentul recoltării ei, la naşterea unui copil şi până la stocarea ei în bancă, alături de mii de alte celule-prietene.

Cord Blood Center este prima bancă de celule stem din România care a efectuat la Cluj Napoca prima recoltare de celule stem în sistem privat (martie 2006), a deschis, tot la Cluj Napoca, primul laborator de procesare de sânge placentar şi prima bancă de celule stem din România, autorizată pentru a realiza procesarea şi depozitarea grefelor de celule stem din sângele placentar (iulie 2008) şi a inaugurat, în 2009, prima bancă de celule stem din Bucureşti (martie). 

 

Cele mai citite

Google lansează un fond de 120 de milioane de dolari pentru educație și formare în domeniul inteligenței artificiale

Google a anunțat crearea Global AI Opportunity Fund, un fond de investiții în valoare de 120 de milioane de dolari, destinat finanțării programelor de...

România rămâne printre țările cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

România continuă să se numere printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai accesibile credite ipotecare, conform unui raport realizat de platforma Ipotecare.ro...

Proiect: Valoarea tichetelor de creșă ar putea crește începând cu octombrie 2024

Ministerul Muncii a lansat recent în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede majorarea valorii tichetelor de creșă începând din luna octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă