Supa cu pui picante este aspectuoasă şi delicioasă şi se pregăteşte foarte uşor, după reţeta sugerată de popsugar.com.
Ingrediente
- o lingură cu ulei de măsline
- o ceapă mică, tăiată în felii subţiri
- trei linguriţe cu ghimbir măcinat
- doi căţei de usturoi, zdrobiţi
- 400 g de ciuperci feliate
- un ardei iute, tăiat în felii subţiri
- o linguriţă cu sare
- 300 g de dovleac tăiat în cuburi
- 600 ml de supă de pui
- 200 ml de lapte de cocos
- 100 g de piure de dovleac
- două linguriţe cu sos curry
- două bucăţi de piept de pui, aproximativ un kilogram
- 80 g de tăiţei
Mod de pregătire
Într-un ceaun mare, se încinge uleiul de măsline, la temperatură medie ridicată. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi usturoiul. Se amestecă aproximativ cinci minute.
Se adaugă ciupercile şi ardeiul iute şi apoi se amestecă timp de aproximativ trei minute.
Se adaugă sarea şi dovleacul. Se lasă pe aragaz pentru încă un minut.
Apoi, se adaugă supa de pui, laptele de cocos, piureul de dovleac, curry şi carnea de pui.
Se reduce temperatura şi se lasă la fiert timp de aproximativ opt minute.
După aceea, se scoate carnea din oală şi se desface carnea în fâşii.
Apoi, se pune carnea înapoi în oală, după care se adaugă şi tăiţeii.
Se potriveşte cu sare şi piper.
În final, se pun deasupra fulgi de ardei iute şi coriandru.