Ciocolată de casă alb-negru, cu aromă de mentă, este un desert excelent, care se poate servi atât la mese festive, cât şi în zile obişnuite. Desertul se pregăteşte cu doar cinci ingrediente, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com
Ingrediente
- 500 g de ciocolată albă, mărunţită
- 30 (170 g) de dropsuri cu aromă de mentă, zdrobite
Citeşte şi: Desert delicios: Ciocolată de casă cu portocale
- 200 g de ciocolată neagră amăruie sau dulce-amăruie
- şase linguri cu smântână groasă
- ¾ linguriţe cu esenţă de mentă
Mod de pregătire
Se acoperă o foaie de copt cu folie alimentară, după care se marchează un dreptunghi de 30 x 22 cm.
Într-un bol de metal, ţinut deasupra unei oale cu aburi, se topeşte ciocolata albă.
Apoi, se toarnă 130 g de ciocolată topită pe folie, în dreptunghi, şi se nivelează cu o spatulă. Deasupra, se adaugă 50 g de dropsuri zdrobite. Se lasă 15 minute la răcit.
După aceea, într-o oală mai mică, la temperatură medie-scăzută, se amestecă ciocolata neagră, smântâna şi esenţa de mentă, până când se topeşte ciocolata şi se încorporează compoziția. Se lasă la răcit timp de cinci minute.
Apoi, se toarnă ciocolata neagră deasupra celei albe, deja întărite, şi se nivelează cu spatula. Se dă la frigider pentru 25 de minute.
Se topeşte din nou ciocolata albă rămasă, după care se toarnă peste ca scoasă de la frigider. Se adaugă repede dropsurile rămase şi se mai dă la frigider pentru 20 de minute.