16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională: Zacuscă din vinete şi ardei

Reţetă tradiţională: Zacuscă din vinete şi ardei

Zacusca din vinete, ardei, ceapă şi ulei de măsline este delicioasă şi se pregăteşte cu şapte ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de food.com.

Ingrediente

  • 3.6 kg de vinete proaspete
  • 2.7 kg de ardei roşii
  • 900 g de ceapă
  • două linguriţe cu sare, sau după gust
  • o jumătate de linguriţă cu piper negru
  • 400 g de pastă de roşii
  • 400 ml de ulei de măsline

Mod de pregătire

Se coc vinetele şi ardeii, la aragaz sau pe grătar, după care se curăţă de coaja înnegrită.

Apoi, separat, se dau prin blender vinetele, ardeii şi ceapa.

Într-o oală mare, se toarnă uleiul de măsline şi ceapa dată prin blender. Se căleşte ceapa la temperatură medie, pentru aproximativ patru minute.

După aceea, se adaugă pasta de vinete, cea de ardei şi cea de roşii, sarea şi piperul.

Se lasă pe aragaz până când apare un strat subţire de ulei deasupra. Dacă din lingură curge doar ulei, nu şi zacuscă, atunci preparatul este gata.

În final, se gustă zacusca şi se potriveşte cu sare şi piper.

Apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune zacusca în borcane sterilizate, care se închid cu capace.

După aceea, se pun borcanele într-una sau mai multe oale mari, se toarnă apă, astfel încât să acopere borcanele până la capace şi se lasă la fiert pentru 20 de minute.

Se iau oalele de pe aragaz şi se lasă borcanele la răcit în apă. Apoi, se scot din apă, se usucă şi se depozitează. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă