Puiul Bourbon este foarte delicios şi se pregăteşte uşor, în aproximativ 35 de minute, cu ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de food.com.
Ingrediente
- un kg de piept de pui, tăiat în bucăţi mici
- o lingură cu ulei de măsline
- un căţel de usturoi, zdrobit
Citeşte şi: Rețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine
- ¼ linguriţe cu ghimbir
- ¾ linguriţe cu boia de ardei iute sau fulgi de ardei roşu iute
- 50 ml de suc de mere
- 70 g de zahăr brun
Citeşte şi: Prânz delicios: Piept de pui picant, cu usturoi şi suc de lime
- două linguri cu ketchup
- o lingură cu oţet de mere
- 100 ml de apă
- 60 g de sos de soia
Mod de pregătire
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc bucăţile de carne, până se rumenesc.
Apoi, se scot bucăţile de carne din tigaie şi se pun ingredientele rămase, care se călesc la temperatură medie.
După aceea, se adaugă carnea în tigaie şi se lasă la fiert, la temperatură scozută, timp de aproximativ 20 de minute.
Se poate servi cu orez.