FOTO + VIDEO. Un secret al Cavalerilor Templieri, ascuns de mai bine de 700 de ani, a fost descoperit într-o vizuină de iepuri

de Iulia Iancu , 09 martie 2017 - stire actualizata la ora 01:09, 09 martie 2017

O reţea de peşteri subterane, în care, în urmă cu 700 de ani, se adăposteau adepţii Ordinului Cavalerilor Templieri, a fost descoperită întâmplător, în ceea ce se credea că este o simplă vizuină de iepuri, informează Daily Mail.

Peşterile din Shropshire au fost un loc de pelerinaj și de cult pentru urmașii Cavalerilor Templieri, o forță de luptă de temut în timpul Cruciadelor. Ulterior, din cauza puterii obţinute, a influenţei şi a bogăţiilor, Templierii au căzut în dizgraţie, fiind calificaţi drept eretici de către Filip al IV-lea cel Frumos. Regele Franţei, înfuriat de opulenţa apărătorilor Oraşului Sfânt, dar şi din cauza datoriilor pe care le acumula faţă de Cavaleri, l-au determinat să pornească o acţiune împotriva lor, iar adepţii călugărilor-cavaleri au fost hăituiţi şi torturaţi spe a-i discredita şi a le divulga secretele, însă, cei mai mulţi au reuşit să se ascundă în fortăreţe secrete subterane.

Fotograful britanic Michael Scott a surprins imaginile incredibile, pentru prima dată, în 2012. Artistul povesteşte că se afla în zonă pentru a căuta urme ale trecerii Ordinului în zonă, însă, nu se aştepta să facă o asemenea descoperire, la mai puţin de un metru în pământ, intrarea făcându-se printr-o vizuină de iepuri.

 

 

 

 

Comentarii

 • Didos

  19 martie 2017 15:15

  Un mare secret istoric ! Lumea este zguduita! Mii de oameni umbla bezmetici pe strazile marelor metropole lovindu-se cap in cap ! Se va rescrie istoria omenirii ! Hi, hi, hi !

  raspunde comentariului
 • KuminecăturilleGemmene

  09 martie 2017 5:08

  Ignorantule! Ce cal? Patrupedul ecce însuși Măgarul pomenit în scriptură de proorocii Mântuitorului

  raspunde comentariului
 • Ecce Homo

  09 martie 2017 4:24

  Adânc în gaura cu pricina a fost descoperită și o hartă pe care era desenat un X la capătul kurcubeului. Cercetătorii au confirmat că acolo se află comoara preafericiților săraci cu duhul, grămezi kklău de monede cu pecetea orificială.. doi cavaleri călare iar pe partea cealaltă a monedei calul.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design