16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviu200 de actori şi regizori au semnat o petiţie împotriva mişcării Hamas

200 de actori şi regizori au semnat o petiţie împotriva mişcării Hamas

Aproximativ 200 de actori şi regizori, inclusiv Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger şi Seth Rogen, au semnat o petiţie împotriva mişcării Hamas, în care critică "ideologiile de ură şi genocid", relatează Mediafax.

Grupul activist pro-Israel Creative Community for Peace a făcut publică o listă cu numele a aproximativ 200 de staruri de la Hollywood, printre care se numără şi actorul Kelsey Grammer, regizorii Ryan Kavanaugh şi Sherry Lansing, precum şi producătorul Aaron Sorkin, care au semnat o petiţie în care critică "ideologiile de ură şi genocid" ale grupării Hamas.

Printre semnatarii petiţiei se numără şi actorii Sarah Silverman, Minnie Driver, Mayim Bialik, Josh Charles, Tony Goldwyn şi Roseanne Barr, vedeta de televiziune Bill Maher, regizorii Ivan Reitman şi William Friedkin, realizatorii de show-uri Diane English şi Doug Ellin, precum şi producătorii Avi Arad şi Scooter Braun.

Documentul arată că grupării "Hamas nu i se poate permite să lanseze rachete asupra oraşelor israeliene şi nici să îşi ţină poporul ostatic".

"Spitalele sunt pentru a vindeca, nu pentru a ascunde arme. Şcolile sunt pentru a învăţa, nu pentru a lansa rachete. Copiii sunt speranţa noastră, nu scuturile noastre umane", se mai arată în petiţia citată.

Această petiţie vine în urma declaraţiilor pro-Israel ale lui Jon Voight, care i-a criticat pe actorii Penelope Cruz şi Javier Bardem – care au denunţat într-o scrisoare deschisă incursiunea armată a Israelului în Fâşia Gaza, calificând-o drept "genocid"-, starul american spunând despre cei doi că sunt "ignoranţi" în ceea ce priveşte istoria Israelului şi antisemiţi.

Mai multe personalităţi spaniole, printre care actorii Penelope Cruz, Javier Bardem şi regizorul Pedro Almodovar, au denunţat, într-o scrisoare deschisă, incursiunea armată a Israelului în Fâşia Gaza, descriind această acţiune ca fiind "un genocid". Mai mult decât atât, aceştia au lansat un apel către Uniunea Europeană pentru "a condamna atentatele terestre, maritime şi aeriene împotriva civilizaţiei palestiniene din Fâşia Gaza".

Totuşi, Javier Bardem a declarat că el şi soţia sa nu sunt antisemiţi şi că au fost înţeleşi greşit. "Semnătura mea a fost doar o pledoarie pentru pace", a spus Bardem într-o declaraţie de presă. "Distrugerile şi ura generează doar mai multă ură şi mai multe distrugeri", a mai spus acesta, care a explicat că a criticat răspunsul militar al Israelului în Gaza şi nu pe israelieni, faţă de care are un mare respect şi simte o profundă compasiune.

Cel puţin 2.100 de persoane au murit, în Fâşia Gaza, începând din 8 iulie, când Israelul a lansat operaţiuni militare după asasinarea a trei adolescenţi israelieni de către membri ai grupării Hamas şi pe fondul atacurilor cu rachete.

Israelul va continua operaţiunile militare împotriva mişcării Hamas "cât va fi necesar", până la restabilirea securităţii, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă