27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Kimonoul, piesa must have a verii

FOTO. Kimonoul, piesa must have a verii

Desigur, kimonourile există de mulţi ani în industria de fashion. Au o alură misterioasă, seducătoare, au fost considerate mult timp mai degrabă piese potrivite pentru budoir, nu pentru streetstyle. Şi totuşi, iată-le prezente tot mai mult în combinaţii casual sau preţioase, perfecte aproape pentru orice moment al zilei.

Kimonourile sunt comode, sunt diafane, sunt versatile. Textura materialelor le face să pară că plutesc mai degrabă, potenţând personalităţile seducătoare, misterioase. Sunt preţioase, vesele, au un aer princiar.

La noi, de curând, a fost lansată o colecţie de kimonouri semnată de Efemere. În spatele brandului se află Corina Stoian şi Hamid Nicola Katrib, arhitect şi pictor. „Întâmplare sau nu, ideea kimonoului a venit ca o consecinţă firească a nevoii personale de a purta ceva lejer, care să aibă acel element wow şi care, evident, să deţină o doză suficientă de versatilitate. Sunt conştientă că femeile caută piese vestimentare comode, uşor de înţeles, care îmbină simplitatea croiului cu frumuseţea unică a unui print spectaculos. Aşa a apărut pe hârtie kimonoul reinterpretat deoarece am dorit să-l aduc în zona urbană astfel încât să fie uşor de purtat cu jeanşi, cu pantaloni
scurţi, cu tenişi sau, din contră, să completeze o pereche de sandale preţioase“, a explicat Corina Stoian.

Materialul folosit de Efemere este o mătase specială, suficient de densă, dar şi de preţioasă încât să permită acestei piese vestimentare să fie purtată ca ţinută de zi, piesă de budoir sau la plajă, peste costumul de baie. Ineditul acestei colecţii stă în faptul că printurile sunt de fapt tablouri. Mai mult, sunt în ediţie limitată, aşa că nu există riscul să devină o uniformă.

Cum porţi kimonoul?

Dacă ai o personalitate creativă și nu îți este teamă să ieși în evidenţă, poţi purta kimonoul chiar şi la o ţinută de zi. Pune-l peste jeans şi un top simplu, alături de bocanci sau sandale cu talpă ortopedică, cu ţinte sau detalii metalice.

Dacă vrei să ieşi în evidenţă la o întâlnire cu prietenii sau la un party în grădină, poţi purta kimonoul pur şi simplu, alături de o pereche de sandale preţioase.

Atunci când vrei să fii o prezenţă discretă, asociază kimonoul cu o pereche de pantaloni largi, dintr-un material volatil, care să dea impresia că pluteşti. Adaugă o pălărie cu boruri largi şi ţinuta de vacanţă este gata.

Dacă vrei să intri într-o cameră în poziţie de forţă, combină kimonoul cu o pereche de pantaloni pană şi pantofi stiletto.

Cele mai citite

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă