Reţeta de prăjitură cu lapte acru este din zona Olteniei, din Gorj. Este o reţetă simplă, care se prepară din ingrediente la îndemână în orice bucătărie.
Ingrediente
– 3 ouă
– 250 ml lapte acru
Citeşte şi Reţetă oltenească: Gulii umplute
– 3 linguri mălai sau gris
– 4 linguri ulei
– un praf de sare
Mod de preparare
Se amestecă ouăle, se adaugă laptele acru, se omogenizează şi se adaugă sarea şi mălaiul (sau grisul).
Se ia o tigaie, se pune uleiul la încins şi se adaugă compoziţia. Se lasă să fiarbă ca mămăliga şi se toarnă în farfurie.
Poftă bună!
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Reţete tradiţionale româneşti
Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi Reţetă oltenească: Ciorbă de dovlecei umpluţi
Reţetele tradiţionale din Oltenia au fost puse la dispoziţia proiectului de: Casa Oprescu, pensiunea Steaua Dunarii, pensiunea Casa Cartianu şi Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Reţeta de prăjitură cu lapte acru a fost oferită de Casa Cartianu, din Turcineşti, Cartiu, judeţul Gorj.
Citeşte şi Reţetă oltenească: Mâncarea Pandurilor