6.7 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională: Plăcintă de brânză fiartă în lapte

Reţetă tradiţională: Plăcintă de brânză fiartă în lapte

Reţeta de plăcintă de brânză fiartă în lapte este tradiţională şi foarte gustoasă.

Pentru foile de plăcintă

Ingrediente:

· 500 g făină albă

· 1 pahar apă călduţă

· 4 linguri ulei

· 1 lingură oţet

· 1 linguriţă sare

Mod de preparare al foilor de plăcintă:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Se pune făina într-un vas, iar în mijloc se face o adâncitură în care se adaugă uleiul, apa călduţă, oţetul şi sarea. Se amestecă cu lingura, încorporând treptat din făina, după care se frământă aluatul cu mâna. Se acoperă şi se lasă, la loc cald, circa 15 minute. Se împarte aluatul în mai multe bucăţi, care se întind în foi subţiri şi se folosesc la pregătirea plăcintei.

Pentru plăcinta cu brânză fiartă în lapte

Ingrediente:

· 12 foi de plăcintă (proaspăt pregatite sau congelate)

· 1 kg telemea de vacă

· 1 l lapte

· 5 ouă

· 3 linguri smântână

· unt sau ulei pentru uns tava

Citeşte şi Reţetă moldovenească: Salată de fasole verde (Păstăi prăjite)

Mod de preparare a plăcintei:

Se rade brânza într-un lighenaş şi se adaugă ouăle şi smântâna. Se omogenizează bine. Se pot folosi mai multe resturi de brânză.

Se unge tava cu unt sau cu ulei, se aşează patru foi de placintă şi se adaugă jumătate din brânză. Se întinde bine. Se aşează alte patru foi şi se întinde restul de brânză. La final se pun alte alte foi şi se toarnă litrul de lapte deasupra.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru o oră şi jumătate la foc mic.

Se scoate tava şi se acoperă cu un prosop curat de bucătărie un sfert de oră. Se serveşte caldă. Se pune şi puţină smântână deasupra.

Citeşte şi Reţetă tradiţională moldovenească: Bulz ciobănesc

Tradiţii culinare:

Reţetă de bulz ciobănesc face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta de plăcintă de brânză fiartă în lapte a fost oferită şi preparată de Mariana Robescu, autor şi proprietar al blogului Reţetele Marianei.

Citeşte şi Reţetă tradiţională: Borş moldovenesc de fasole albă

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă