Reţeta de riteş este tradiţională din zona Maramureş şi este foarte gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente:
· 500 g făină albă
· 200 g zahăr
· 1 linguriţă de sare
· 1 linguriţă de bicarbonat
· 100 g ulei
Citeşte şi: Reţetă indiană: chiftele de pui în sos picant
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Într-un bol se pune făina, sarea, bicarbonatul şi apa şi se framântă până se obţine un aluat gros. Aluatul obţinut se împarte în 4 bucăţi egale, care se întind sub forma unei plăcinte, iar peste fiecare foaie se adaugă zahăr şi ulei.
Fiecare bucată de aluat se rulează, apoi se împătureşte în formă de melc şi pe urmă se întinde cu sucitorul. Se prăjesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Piroşte
Tradiţii culinare:
Reţeta de riteş a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judeţul Maramureş şi a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul campaniei ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, Gold Maya, Kotanyi îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocată