4.1 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentAnchetă la Palatul Peleș. Există o rețea care se ocupă cu revânzarea...

Anchetă la Palatul Peleș. Există o rețea care se ocupă cu revânzarea biletelor de intrare

Ministerul Culturii a anunțat că va trimite Corpul de Control la Muzeul Peleș pentru a verifica acuzațiile privind o rețea de revânzare a biletelor de intrare, dezvăluite de publicația Libertatea.

Anchetă la Palatul Peleș

Anchetă la Palatul Peleș. Potrivit unor informații dezvăluite de Libertatea, se pare că angajații au format o rețea care se ocupa de revânzarea biletelor.

Se presupune că banii obținuți din această activitate nu ajung în conturile instituției, ci sunt împărțiți între membrii unei grupări care ar include ghizi ai agențiilor de turism și angajați ai muzeului.

Surse din interior au indicat că această practică ar fi fost perpetuată de-a lungul deceniilor, fiind transmisă de la o generație la alta, încă din anii ’50, când castelul Peleș a început să primească vizitatori.

CITEȘTE ȘI – Castelul Peleș: Seară regală în onoarea Franței și Germaniei și sesiune de decorări

Deși biletele pot fi acum achiziționate și cu card bancar, rețeaua a găsit o modalitate de a ocoli acest sistem: POS-urile, dispozitivele electronice pentru plata cu cardul, se defectează frecvent în zilele de weekend, iar turiștilor li se spune că doar plata în numerar este posibilă, invocându-se o conexiune de internet slabă.

Aceasta le oferă suficient timp grupării pentru a continua să vândă biletele pe sub mână.

În plus, există suspiciuni legate de renunțarea la cipicii de unică folosință, care erau distribuiți vizitatorilor la intrare.

Se pare că numărul acestora ar fi fost mult mai mare decât numărul de turiști care plăteau pentru bilete, ceea ce ar sugera o posibilă manipulare a datelor și a fluxului de vizitatori.

Ministerul Culturii va verifica și justificarea dublării veniturilor muzeului după implementarea sistemului de plată electronică.

Toate aceste aspecte vor fi examinate în cadrul anchetei demarate pentru a depista eventualele nereguli și pentru a asigura transparența și legalitatea activităților desfășurate la Muzeul Peleș.

Au fost suspiciuni, am avut și eu suspiciuni la un moment dat, dar la ora asta, 20% din sumele încasate pe bilete sunt fizice, cumpărate de la casa de bilete, iar 80% sunt cumpărate cu POS și online. Deja cash-ul nostru aproape că nu mai există. Asta cu biletele o știu, am mai auzit-o și eu, au mai fost tot felul de reclamații, a mai fost poliția, a declarat Mircea Hortopan, directorul de patrimoniu al muzeului Peleș, pentru sursa citată.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bursele europene au închis în scădere, întrerupând seria de opt sesiuni pozitive

Sectorul industrial a fost cel mai afectat, cu o scădere de 1,08%, în timp ce acțiunile miniere au pierdut 0,78%, în urma datelor slabe...

Acciza la carburanți crește din ianuarie 2025: prețul benzinei și motorinei va urca cu până la 17 bani/litru

Proiectul prevede prelungirea ajutorului de stat de 20 de bani pe litru pentru motorina achiziționată, până la 30 iulie 2025 De la 1 ianuarie 2025,...

Licitație de peste 100 milioane de lei pentru digitalizarea administrației centrale

Implementarea acestor tehnologii digitale va permite reducerea erorilor umane, scăderea costurilor operaționale și orientarea personalului către sarcini cu valoare adăugată Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR)...
Ultima oră
Pe aceeași temă