Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Fundaţia Varlaam Mitropolitul, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Radio Itsy Bitsy FM, organizează o nouă serie de conferinţe Ai copil. Învaţă să fii părinte!, ediţia a II – a. Părinţii sunt aşteptaţi la o adevărată şcoală a părinţilor în ziua de 19 noiembrie în Bucureşti şi pe 26 noiembrie în Iaşi (Teatrul Luceafărul), între orele 10.00 – 18.00. O zi întreagă de training-uri moderate de cunoscuta actriţă şi realizatoare de emisiuni educative Adriana Titieni, va oferi părinţilor şansa de a afla metode practice de educare a copiilor fără pedepse sau recompense, lucruri noi despre alimentaţia bio şi efectele ei pentru sănătatea familie sau despre impactul vieţii părinţilor în modelarea vieţii copiilor.
Conferinţa Ai copil. Învaţă să fii părinte! – Bucureşti se va desfăşura în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din capitală şi va include workshop-uri susţinute de psihologi, medici şi specialişti de înalt nivel ca Cristina Neguţ, Monica Reu, Sorin Mihalache şi Dr.Pavel Chirilă, care sunt implicaţi permanent în programe de educaţie şi dezvoltare sănătoasă a familiei. Activităţile întregii zile vor fi interactive, centrate pe găsirea soluţiilor pentru probleme concrete ridicate de cei prezenţi, astfel încât toate întrebările din viaţa cotidiană a părinţilor să găsească un răspuns. Cu soluţiile propuse în această conferinţă părinţilor le va fi mai uşor să crească un copil autonom, conştient de propriile nevoi şi ale celor din jur, cu stimă de sine, care să se bucure de viaţă în orice împrejurare.
„Este încurajant să constaţi la fiecare ediţie implicarea activă a publicului în aceste întâlniri. Părinţii, care ne propun teme noi de lucru şi aşteaptă cu interes o nouă întâlnire, sunt cei care ne dau energie pentru a crea o adevărată comunitate de oameni conştienţi, care se implică în creşterea unor copii împliniţi şi bucuroşi, în realitatea acestor ani.”, declară Nadia Tătaru, Preşedinte al Asociaţiei Părinţilor Isteţi. La prima ediţie a Conferinţelor „Ai copil.Invaţă să fii părinte!” au participat peste 500 de părinţi cu un nivel de educatie superior, care au evaluat ca fiind foarte utilă această experienţă educativă, majoritatea primind pe loc soluţii la probleme din viaţa zi cu zi de părinte.
Primii 50 de părinţi care achiziţionează bilete de intrare îşi pot înscrie gratuit copiii (5 – 10 ani) la Atelierele de Creativitate şi educaţie activă, care se vor desfăşura în paralel cu sesiunile conferinţei
AGENDA EVENIMENTULUI
– 10:00 – 10:15: Introducere în temă cu Adriana Titieni
– 10:15 – 11:30: „Să ne ascultăm, pe noi înşine şi copiii…dincolo de a ne auzi!”
Speaker: Cristina Neguţ – Coordonator Programul PIA – Şcoală şi ateliere ale comunicării în beneficiul copiilor, program în care se descoperă şi se deprind cunoştinţe şi abilităţi de relaţionare pentru părinţi şi dascăli; Specialist cu un background de formare în metoda ESPERE de Comunicare Relaţională
– 11:30 – 11:45: Pauză
– 11:45 – 13:15: „Neurobiologia interpersonală – despre efectele vieţii părinţilor în modelarea vieţii copiilor”
Speaker: Sorin Mihalache – Asistent dr. la Centrul de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie şi Stiinţă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, trainer experimentat în Comunicare şi Dezvoltare personală, formator atestat CNFPA, licenţiat în matematică şi teologie ortodoxă şi Doctor în filosofie.
– 13:15 – 14:45: Pauză
– 14:45 – 16:00: „Alimentatia conventionala vs. Alimentatia BIO”
Speaker: Prof. Dr. Pavel Chirilă – Medic primar boli interne, cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie, Preşedinte al Asociaţiei Filantropice Medical Creştină CHRISTIANA
– 16:00 – 16:15: Pauză
– 16:15 – 17:45: „Educaţie fără pedepse şi fără recompense”
Speaker: Monica Reu – Preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Non-violentă, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească
– 17:45 – 18:00: Concluziile zilei. Instrumente.
Speaker: Adriana Titieni
Informaţii suplimentare şi bilete se pot găsi pe www.aicopil.ro .
Asociaţia Părinţilor Isteţi promovează principii de educare pentru copii, educaţie pre şi postnatală a părinţilor şi activează în scopuri caritabile, educaţionale, de pregătire şi perfecţionare profesională. Obiectivul asociaţiei este realizarea de campanii sociale privind educaţia prin crearea şi difuzarea de programe multimedia de educare a părinţilor.
Fundaţia Varlaam Mitropolitul coordonează două instituţii de învăţământ în Iaşi şi educă aproximativ 200 de copii şi părinţii lor prin: Şcoala Varlaam clasele 1-4 – www.scoalavarlaam.ro, Grădiniţele Buna Vestire. Valorile Fundaţiei Varlaam sunt: Credinţa, Iubirea (dragoste de frumos, respect pentru om/diversitate, familie, bucurie, adevăr), Discernământ (gândire critică şi creativă, deschidere către cunoaştere), Excelenţă şi responsabilitate. (în parteneriat cu Şcoala, Familia şi Comunitatea).