3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialTONDACH România participă la renovarea Primăriei Capitalei

TONDACH România participă la renovarea Primăriei Capitalei

Refacerea structurii de rezistenţă a edificiului Primăriei Bucureştiului a fost terminată în luna septembrie, la sfârşitul acestei luni demarând şi renovarea acoperişului.

Într-o primă fază s-a reparat structura acestuia prin înlocuirea parţială a căpriorilor, a sistemului de prindere a leaţurilor şi punerea unei astereli noi. Este de menţionat că învelitoarea acestui important edificiu reprezentativ pentru capitală are o suprafata de 6000 mp. Lucrarea este executată de Rotary Bucureşti cu Ţiglă Solzi 19×40 glazură de culoare verde măsliniu, soluţie propusă de TONDACH România. Se apreciază că vor fi necesare circa 200 000 de bucăţi de ţiglă pentru întreg acoperişul.

Dat fiind timpul prielnic, în acest moment se lucrează susţinut la finalizarea laturii dinspre bulevard şi se speră ca, tot în funcţie de timp, întregul acoperiş să fie finalizat în februatie-martie.

Tot TONDACH România a oferit în urmă cu câţiva ani soluţia şi pentru Primăria Sectorului 1 (ţiglă tip solzi), deasemenea o foarte interesantă clădire de patrimoniu din Bucureşti.

Câte ceva despre  Primăria Capitalei. Palatul Ministerului Lucrărilor Publice, aşa cum a fost iniţial titulatura oficială, este o clădire construită între anii 1906-1910, în stil tradițional, neoromânesc, după planurile arhitectului Petre Antonescu, pe terenul viran situat vizavi de Grădina Cișmigiului, numit “Maidanul lui Duca”. Construcția a fost realizată de Elie Radu, care a făcut fundația cu un radier general din beton armat de 1m grosime și a realizat planșee de beton armat. În 1910, la inaugurare, Monetăria Națională, a bătut o medalie comemorativ, având pe o față profilul regelui Carol I al României, iar pe cealaltă silueta clădirii. În 1910 în clădire a fost instalat Ministerul Lucrărilor Publice. După Primul Război Mondial, titulatura instituției găzduite în clădire a devenit Ministerul Lucrărilor Publice și al Comunicațiilor, până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când edificiul, avariat în urma bombardamentelor, a fost reconstruit și lărgit tot sub îndrumarea lui Petre Antonescu. După ce în 1948 Petre Antonescu a renovat clădirea și i-a adăugat încă un etaj, în cădire s-a instalat Primăria Generală, devenită în următorii ani Sfatul Popular al Capitalei. Până în 2010 clădirea a găzduit sediul Primăriei Municipiului București. Fostul Palat al Ministerului Lucrărilor Publice este înscris în Lista monumentelor istorice 2004, Municipiul București, cu denumirea actuală de Palatul administrativ al Municipiului București.

 

 

 

Cele mai citite

Lavrov va conduce delegația rusă la summitul G20, în locul lui Putin

Curtea Penală Internațională a emis în martie 2023, un mandat de arestare pe numele lui Putin Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov va conduce delegația rusă...

George Simion a întrerupt dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Ce spune despre legăturile cu Rusia și ofițerii GRU

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a întrerupt, marți seara, dezbaterea Antena 3 CNN de la Parlament. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă