3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialMai mult confort în două camere

Mai mult confort în două camere

A devenit un lucru obișnuit să întâlnim situații în care proprietarii doresc o schimbare cât mai evidentă a înfățișării vechii locuințe, recurgând la diferite soluții, cum ar fi: înlăturarea debaralelor și a cămărilor sau chiar a anumitor pereți cu scopul de a obține mai mult spațiu.

Adesea, eleganța este dată de simplitate, principiu valabil și în cazul unei locuințe. O încăpere este cu atât mai plăcută, cu cât senzația de confort pe care o oferă este mai mare, iar acest confort se datorează de multe ori formelor, culorilor, diferitelor obiecte decorative etc.

Apartamentul de două camere din București, cu o suprafață utilă de 65 mp, a fost reamenajat după proiectul arhitectului Ștefan Șteblea, care a prevăzut degajarea totală a zonei de zi.

A rezultat astfel o zonă diurnă amplă, de aproape 40 mp în care funcțiunile sunt sugestiv delimitate, respectiv barul demarcă bucătăria de living. Urmărind comparativ cele două planuri ale apartamentului se poate observa că funcțiunile anexe (hol, cămară) au fost desființate. În urma reamenajării numărul ușilor interioare a fost simțitor diminuat, rămânând doar două, a băii și a dormitorului. De remarcat este faptul că balcoanele au fost păstrate ca atare, constituindu-se în spații de depozitare.

Inițial dormitorul era în spațiul actualului living, dar în urma transformărilor funcțiunea sa a fost preluată celei de a doua camere (inițial cameră de zi).

Zona de zi

Zona de zi a fost lărgită înglobând atât vechiul spațiu al vestibulului, cât și pe cele ale dormitorului, bucătăriei și cămării. De asemenea, spațiile rămase au fost folosite din plin, tot în living fiind construite rafturi sub forma unor nișe, sporind astfel nota de eleganță a încăperii. Construcția barului din cărămizi de sticlă, situat între bucătărie și living vine să aducă un plus de personalitate.

Volumele construite, arcade, grinzi, rafturi, sporesc eleganța locuinței, impresionând în mod deosebit fluiditatea accesului în apartament și funcționalitatea spațiului deschis.

În ceea ce privește bucătăria, este de remarcat faptul că toată gama de funcțiuni, incluzând aici: aragazul, hota, chiuveta, dar și mobilierul, a fost poziționată pe un singur perete, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu.

Baia a fost și ea înnoită complet, însumând atât gresia, faianța și obiectele sanitare, cât și înlocuirea căzii cu o modernă cabină de duș, construirea unui tavan fals, montarea spoturilor luminoase sau a accesoriilor de genul savonieră, suporți pentru prosoape sau pahar pentru periuțele de dinți.

Zona de noapte

Dormitorul a fost amenajat în fostul living, beneficiind de o suprafață remarcabilă pentru un dormitor dintr-un apartament de bloc, 19,27 mp. Renovarea acestei camere a avut drept cuvânt de ordine simplitatea. În afară de construirea unei scafe de formă triunghiulară, amenajarea grinzii de deasupra ferestrei sau montarea spoturilor și a noptierelor din părțile laterale ale patului, modificări substanțiale n-au fost. S-a optat pentru clasicul alb, în ceea ce privește culoarea pereților, dominantă fiind nota de simplitate.

De remarcat este faptul că pardoselile din întreaga locuință au fost placate cu gresie, inclusiv în dormitor. Deși cunoșteau faptul că face parte din categoria pardoselilor reci, proprietarii au preferat gresia deoarece au considerat că întreținerea este mai ușoară.

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite

România are gata lotul pentru Campionatul European de handbal feminin din Austria, Ungaria și Elveția

Federaţia Română de Handbal a anunţat lotul feminin pentru Campionatul European - EHF EURO 2024, care va avea loc în perioada 28 noiembrie-15 decembrie...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...
Ultima oră
Pe aceeași temă