2.6 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialBCA si TERMORELAXAREA

BCA si TERMORELAXAREA

Betonul celular autoclavizat, cunoscut popular sub denumirea prescurtata de BCA, a fost produs pentru prima data in Suedia, de către arhitectul și inventatorul Johan Axel Eriksson, la inceputul anilor ’20. La vremea aceea, oamenii cautau un material suficient de rezistent, termoizolant, dar in acelasi timp usor de folosit pentru a construi eficient si durabil. Noile blocuri de zidarie pun confortul si siguranta casei pe primul loc, fara sa puna in pericol mediul inconjurator.

BCA este ideal pentru zidaria casei daca iti doresti o temperatura constanta, fara variatii insemnate intre anotimpuri. Nevoile de incalzire sau de racire a temperaturii vor fi minime si costurile la fel. Structura cu un continut ridicat de aer a blocurilor deBCA le ofera acestora capacitati termoizolatoare optime ce exclud nevoia unui sistem de termoizolare suplimentar. Practic, zidesti si termoizolezi in acelasi timp.

Zidaria realizata din BCA aduce un plus de siguranta casei tale datorita compozitiei minerale cu proprietatile ignifuge care il face sistemul de zidarie cu cel mai inalt grad de rezistenta la foc. In plus, pentru ca este fabricat doar din materii prime naturale ce sunt aproape inepuizabile, in cadrul unui proces tehnologic eficient si ecologic, materialul de zidarie BCA protejeaza sanatatea familiei tale si generatiile viitoare printr-un consum economic si emisii reduse de CO2.

Avand o greutate mica, zidaria din BCA nu solicita structura sau fundatia cladirii si poate fi folosita cu succes in cazul constructiilor moderne, cu mai multe etaje. Durabilitatea si proprietatile materialului se pastreaza pe toata durata de viata, fara sa fie afectate de conditiile meteorologice sau de procesele de imbatranire.

Folosind produse BCA construiesti fara sa faci compromisuri si te bucuri alaturi de cei dragi de un nou tip de confort – TERMORELAXARE.

PRO BCA cere sprijinul autoritatilor locale pentru dezvoltarea sectorului constructiilor

Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul sprijina si  incurajeaza investitorii pentru a contribui la dezvoltarea coerenta si eficienta a localitatilor, cu un impact direct asupra lucrarilor de construire si implicit asupra producatorilor de materiale de constructii. 

Conform art.36 aliniat (5) in activitatea lor, arhitectii-sefi sunt sprijiniti de Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism, comisie cu rol consultativ care asigura fundamentarea tehnica de specialitate in vederea luarii deciziilor.

"Prin regulamentele de urbanism autoritatile locale impun ca orice constructie sa dispuna de un anumit numar de locuri de parcare. Este adevarat ca asigurarea locurilor de parcare este foarte importanta pentru orice cladire. De cele mai multe ori exista limite spatiale pentru realizarea acestor locuri de parcare si daca se gasesc solutii acestea sunt extrem de costisitoare. Toate acestea il determina pe investitor sa renunte la realizarea investitiei", spune Niculae Dusu, presedinte Pro BCA. 

"Pentru solutionarea acestor aspecte in lumea civilizata s-au gasit si se gasesc solutii impreuna cu comunitatea locala care trebuie sa aiba un mare interes in sprijinirea investitorilor care practic aduc cea mai mare contributie la dezvoltarea din punct de vedere urbanistic a localitatilor. In acest sens, putem spune ca in conditiile in care autoritatile locale doresc sa incaseze taxe si impozite pe constructii, trebuie sa si sprijine realizarea constructiilor prin asigurarea locurilor de parcare asa cum sunt asigurate si drumurile publice", adauga Dusu.

PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.

 

Cele mai citite

UE vrea o anchetă „rapidă și independentă” asupra prăbușirii avionului Azerbaidjan Airlines

Uniunea Europeană a cerut sâmbătă o anchetă "rapidă şi independentă" asupra prăbuşirii avionului Azerbaijan Airlines, după ce SUA au sugerat că incidentul este posibil...

Andrei Rațiu a ajuns la o cotă de 7 milioane de euro!

Cota de piață a lui Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta al celor de la Rayo Vallecano, a crescut semnificativ, ajungând la 7...

Nicușor Dan anunță noi lucrări în București. Traficul rutier va fi dat peste cap

Primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că în mod cert pasajele subterane de la Obor şi Lujerului şi podul de la Băneasa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă