Cred că văzând pozele alăturate, dacă nu ați ajuns deja la The Mix, veți fi curioși să știți câte ceva despre restaurantul deschis nu departe de Piața Unirii, în zona Pasajului Mărășești.
Mie așa mi s-a întâmplat, așa că, odată ce am ajuns aici, am gustat câte ceva din toate categoriile meniului. Mi-au plăcut creativitatea bucătarului-șef și prezentările cu mare atenție la detalii ale preparatelor.
Cu locul m-am împrietenit de la intrare datorită atmosferei foarte agreabile, relaxate, date de un decor mixt urban și natural. Adică: mobilier minimalist, multe plante plus nota „arty“, adusă de tablourile colorate.
Meniul e coordonat de tânărul chef Rareş Calotă, descris ca un mix de „gourmet“ şi „comfy food“, adică are și note de fine dining, dar și preparate mai populare urbane, din bucătăriile internaționale, creativ reinterpretate atât în ceea ce privește asocierile de ingrediente și texturi, cât și ca prezentare.
Iată câteva care mi-au atras atenţia: pieptul de raţă fraged cu sparanghel care vine cu un piure de păstârnac cu scorţişoară, miere şi trufe – foarte bun – și sos de rodie cu merişoare, apoi calamarul pe mămăligă cu busuioc și parmezan, cu pudră de măsline şi roşie uscată, precum şi humusul reinterpretat şi el cu tabouleh de merişoare şi pătrunjel care vine cu lipie coaptă.
Pentru că am o slăbiciune pentru dulciuri, nu mă pot abţine să nu amintesc: Skittle-misu – un tiramisu rein-terpretat, cu biscuite pufo-șel cu lapte şi cafea, cre-mă de ciocolată, coulis de cherry şi bomboane Skittles – sau White Ambition – glob de cio-colată albă, cu mousse de ciocolată neagră, coulis de cherry şi piersică, iar In-fi-de-lity – o desfătare: glob de ciocolată neagră, fructe roşii, alune şi sorbet de lime, topite la final cu un caramel fierbinte.
Este doar o selecţie pentru că, precum spuneam, meniul are câte ceva pentru mai toate gusturile; de la ciorbă de văcuță la supa-cremă de roşii cu ardei copt şi busuioc, crutoane de cedar şi crumble de bacon și de coaste de porc afumate, tartar şi verdeaţă și burger, la tocană de vițel franțuzească în vin și biban de mare cu nero di sepia și trufe cu sos portughez, precum și sa-late, paste și risotto.
Recomandări:
The Duckfather. Piept de rață, păstârnac cu scorțișoară, miere și trufe, sparanghel, sos de rodie cu merișoare.
Queen Beef. Mușchi de vită, mămăligă cu unt de trufe, ceapă verde condimentată, sparanghel, ciuperci shimeji, pudră de bacon.
Infidelity. Brownie cu pudră de ciocolată, alune sărate, fructe de pădure, sorbet de lime, glob de ciocolată cu citrice și sirop de caramel fierbinte.
Preţuri:
15 lei – crema de roşii cu cedar
21 lei – humusul cu legume şi lipie
39 lei – coastele de porc (450 g)
55 lei – raţa (400 g)
15-19 lei – deserturile
Adresa: Bd. Octavian Goga, nr.8, sector 3, București.
www.themixconcept.ro