Supa câmpenească după rețeta Sandei Marin se pregătește repede, cu ingrediente ieftine, la îndemâna oricui. Preparatul este potrivit pentru zilele în care ai poftă de un prânz ușor și sănătos, fără carne.
Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ
Ingrediente
– 3 litri de apă
– 1 morcov
– 1 gulie
– 2 fire de praz
– 3 cartofi mijlocii
– 1 țelină mică
– 1 lingură cu unt sau ulei
– Sare după gust
– 1 gălbenuș
– 1 lingură cu smântână
Mod de pregătire
Morcovul, gulia și prazul se taie ca fideaua și se înăbușă într-o cratiță cu o lingură de unt sau de ulei.
Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii
Se curăță cartofii și țelina, se fierb și se trec prin sită.
Se pune zeama la fiert într-o oală de supă, împreună cu zarzavatul înăbușit.
Se potrivește cu sare și se lasă să fiarbă.
Când este gata, se drege în castron cu un gălbenuș și cu puțină smântână.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București