Focaccia este un preparat special, potrivit pentru prânzul în familie și mai ales pentru familiile cu copiii mici. Mai mult ca sigur, focaccia nu va fi lăsată în farfurie de micuți.
Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente
Ingrediente pentru două porții
– 330 g de făină
– 150 ml de lapte
– 70 ml ulei de măsline
– șapte grame drojdie uscată
– 50 g măsline fără sâmburi
– 100 g brânză camembert
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
– oregano proaspăt
– rozmarn proaspăt
Mod de pregătire
Se face un aluat ca pentru pâine. Se amestecă făina cu drojdia și puțină sare. Se adaugă uleiul și se frământă bine, până se obține un aluat elastic.
Se pune aluatul într-un bol mare, se acoperă cu un prosop curat și se lasă să crească până când își dublează volumul.
După ce crește, se mai frământă puțin.
Pe o foaie de copt, se întinde aluatul de grosime 0,5/un centimetru, apoi se acoperă și se mai lasă la crescut timp de 30 de minute.
Se taie măslinele, oregano și rozmarinul.
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
Se presară condimentele peste aluat, apoi măslinele și la final brânza camembert ruptă în bucăți.
Se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor timp de 20 sau 30 de minute, la 180 de grade sau până când devine aurie.
Se servește caldă.
Sursă: Radu, Gelu, Radu, Corina (2015). „Carte de bucate ardelenești și nu numa`”.