Supa cremă de cartofi, morcov, linte și ceapă este potrivită pentru mesele de prânz în familie. Servită caldă și pregătită după rețeta sugerată de site-ul readersdigest.ca, supa este foarte hrănitoare și poate încânta atât adulții, cât și copiii.
Citește și: Rețetă pentru un ficat sănătos: Supă cu lămâie și cușcuș
Ingrediente
- 50 m unt topit
- doi cartofi dulci mari, curățați și tăiați în cuburi mari
- trei morcovi, curățați și tăiați în cuburi
- un măr, curățat de coajă și cotor și tăiat în cuburi
- o ceapă mare, tăiată în cuburi
- un litru de supă de legume
- 500 ml de apă
- 125 g de linte roșie
- 25 g de ghimbir proaspăt tocat
- două lingurițe cu sare
- o linguriță cu chimen
- o linguriță cu praf de chili
- o linguriță cu paprika
- o jumătate de linguriță cu piper negru
Citește și: Rețeta zilei: Supă deasă de cartofi cu praz
Mod de pregătire
Într-o cratiță adâncă, se topește untul la temperatură medie. Se adaugă cartofii dulci, morcovii, mărul și ceapa. Se lasă la călit pentru zece minute. Se amestecă din când în când.
Se adaugă supa de legume, apa, lintea, ghimbirul, sarea, chimenul, praful de chili, paprika și piperul negru. Se lasă la fiert la temperatură ridicată.
Citește și: Rețeta zilei. Supă câmpenească
Se reduce temperatura la medie-scăzută și se acoperă cratița. Se lasă pe aragaz pentru 30 de minute, până când lintea și celelalte legume se înmoaie. Se lasă la răcit.
Se varsă supa rece într-un blender, astfel încât să umple jumătate de vas. Se mixează de câteva ori, apăsând scurt butonul blenderului. La final, trebuie să se obțină o pastă de legume.
Înainte de servire, supa se reîncălzește.