15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSoluție IT cu aport românesc, premiată la Londra

Soluție IT cu aport românesc, premiată la Londra

Firma internațională de consultanță de management și tehnologie BearingPoint a câștigat pres­tigiosul premiu Central Banking Award 2016 la categoria „Furnizorul de Tehnologie al Anului”. Juriul a apreciat ABACUS/Regulator, o platformă analitică de raportare reglementată și de colectare de date, de ultimă generație, pentru bănci centrale si autorități de supraveghere.

Premiul va fi înmânat oficial în cadrul Central Banking Awards ce va avea loc la Londra pe 3 martie 2016. Compania internațională este prezentă în mai mult de 20 de țări. În România, compania are birouri în Sibiu, Timișoara și București, iar implicarea lor în dezvoltarea soluțiilor propuse de companie este foarte apreciată, conform site-ului oficial al firmei.

Pentru BearingPoint, un furnizor de software standard de soluții de reglementare, acest premiu reprezintă un moment important într-o serie recentă de distincții primite pentru produsele sale inovatoare RegTech.

Care este motivația juriului

Christopher Jeffery, președinte al Central Banking Awards Committee și redactor-șef al Central Banking, afirmă că „tehnologia BearingPoint ajută băncile centrale să gestioneze volumele foarte mari de date generate de noi mandate de reglementare și de stabilitate financiară. În definitiv, acest lucru ar trebui să ajute băncile centrale să folosească datele pentru a lua decizii informate într-un mod precis și eficient”.

La rândul său, Dr. Robert Wagner, membru al conducerii BearingPoint, afirmă că “BearingPoint ia foarte în serios rolul băncilor centrale, acestea fiind organisme de supraveghere și reglementare și garanți ai stabilității financiare, dar și clienți ai produselor și serviciilor noastre. Băncile centrale au, de obicei, de a face cu volume foarte mari de date, de diferite tipuri. Aceste tipuri de date pot proveni din piețe, pot fi colectate de către entități supervizate în scop statistic, prudențial sau de stabilitate, și pot fi furnizate de către diverși furnizori de informații sau obținute prin cercetare și analiză internă. Evident, gestiunea volumelor mari de date presupune abordarea corectă în ceea ce privește strategia de informare, capacitățile de management al informației, precum și tehnologia în sine.

Pentru BearingPoint, lanțul de valoare adăugată în reglementare se întinde de-a lungul a ceea ce mai multe bănci centrale ar numi infrastructura pieței. Cu soluția noastră Abacus, implementăm cu succes cadre de reglementare, lucrând îndeaproape cu clienții noștri, băncile centrale”. 

Ce este platforma dezvoltată de companie

ABACUS/Regulator este un produs software standard pentru colectarea și analiza de date de raportare reglementată pentru bănci centrale şi autorităţi de supraveghere. Concret, platforma facilitează raportarea către Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Banca Centrală Europeană (ECB) si Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Dincolo de cadrele de raportare pan-europene, soluția oferă și generarea de rapoarte personalizate. ABACUS/Regulator facilitează managementul eficient al datelor de raportare în cadrul procesului de supraveghere operatională – de la introducerea de date, vizualizarea și validarea corecțiilor, analiză, export și trimiterea datelor la alte organisme interesate.  ABACUS/Regulator beneficiază și de un procesor XBRL de înaltă performanță.

PORTOFOLIU

O suită de soluții

Cu suita de soluții Abacus, BearingPoint oferă băncilor, companiilor de asigurări, băncilor centrale și autorităților de reglementare soluții inovatoare RegTech de-a lungul întregului lanţ de valoare adăugată în reglementare. Clienții sunt aproximativ 1.800 de companii din peste 20 de tări europene.

 

Banca Centrală Europeană folosește soluția informatică premiată la Londra

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă