16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste o treime dintre utilizatorii de Facebook au "prieteni falşi" pe reţeaua...

Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au “prieteni falşi” pe reţeaua de socializare

Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au, în lista de prieteni, oameni pe care nu îi plac şi pe care i-ar evita în viaţa reală, dar nu îi elimină totuşi din listă, întrucât se tem de eventuale consecinţe sau sunt curioşi să le urmărească activităţile, transmite Mediafax.

Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de VoucherCodesPro.co.uk, 34% dintre britanici au prieteni pe Facebook pe care nu îi plac şi pe care îi evită în viaţa reală. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi (58%) au recunoscut că preferă să nu elimine din listă aceşti “prieteni” deoarece sunt curioşi să urmărească îndeaproape ceea ce fac aceştia – fotografii, mesaje -, iar 26% dintre ei se tem de consecinţe, informează dailymail.co.uk.

Numărul mediu de prieteni pe care o persoană îi are pe Facebook este 287, însă doar puţin mai mult de 10% dintre aceştia – o medie de 31 – sunt persoane pe care utilizatorii le simpatizează cu adevărat şi cu care îşi petrec timpul.

47% preferă să păstreze în lista de prieteni membri ai familiei sau rude ale partenerilor de viaţă pur şi simplu din obligaţie.

De asemenea, 36% dintre respondenţi au spus că păstrează în lista de prieteni colegi sau foşti colegi, în eventualitatea că vor avea vreodată nevoie de ei.

Citeşte şi Ai cont pe o reţea de socializare? Află ce spune platforma online despre vârsta şi veniturile tale

17% dintre participanţii la sondaj spun că păstrează aceşti “prieteni falşi” în listă pentru că astfel pot urmări activităţile unor terţi, precum copii sau rude ale acestora.

Întrebaţi dacă au avut vreodată vreun conflict pe Facebook, 22% dintre respondenţi au răspuns afirmativ. În 28% din cazuri, motivul conflictului a fost “o postare vagă care i-ar fi avut ca ţintă” pe respondenţi.

Rezultatele acestui studiu arată că vechea zicală potrivit căreia trebuie să îşi ţii prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape este încă valabilă în epoca internetului”, a declarat George Charles, director de marketing la VoucherCodesPro.

“Având în vedere cantitatea uriaşă de informaţii pe care le distribuim pe reţelele de socializare, precum şi nevoia copleşitoare de a vedea ce mai pun la cale ceilalţi, nici nu este de mirare că un număr atât de mare de respondenţi au mărturisit că au prieteni falşi pe Facebook”, a adăugat George Charles.

La acest sondaj au participat 2.863 de utilizatori adulţi ai reţelei de socializare Facebook.

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă