15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce...

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova: Mi-am controlat bine nervii şi am rezistat la final. Ilie Năstase: Nu o critic. Acum joacă cu încredere

UPDATE 23.45: Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, joi seară, că Simona Halep a jucat bine în semifinala cu Karolina Pliskova, potrivit DigiSport.

„Am spus şi după calificarea în semifinale că Pliskova e cea mai periculoasă sportivă care a mai rămas în turneu şi am avut dreptate pentru că meciul a fost foarte greu. În setul al doilea, Plsikova a început să servească mai bine, a băgat şi câţiva aşi, dar ea nu e obişnuită să joace pe zgură. A început apoi să fie agresivă, iar când joci aşa apar şi multe greşeli, cum s-a văzut în decisiv. Nu o critic pe Simona, a jucat bine. Acum joacă cu încredere, asta e partea importantă. Primul set a fost mai lejer, dar Pliskova a revenit în setul doi, când Simona n-a mai putut face nimic. Eu zic că azi a fost finala. Pe Ostapenko am văzut-o doar în ultimul set, dar cred că şi ea e o jucătoare periculoasă. Nu a fost prea mult în circuit, nu am văzut-o. A jucat şi bine, dar au pierdut unele capi de serie înainte să joace cu ea. (…) Simona acum e într-o situaţie în care dacă câştigă Roland Garros-ul e şi numărul unu. Dacă nu era situaţia asta, era important să câştige Roland Garros-ul.  Dacă câştigi un Grand Slam îl vrei şi pe al doilea. Şi după aia îl vrei şi pe al treilea", a spus Năstase. 

La rândul său,Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Halep progresat vizibil în ultima perioadă, potrivit DigiSport.

„A fost un meci foarte echilibrat, în care Simona a avut un joc foarte solid, bazat pe regularitate, un joc cu care Simona ne-a obişnuit în ultimele două săptămâni: regularitate, constanţă, lovituri de excepţie, dârzenie. Important că niciodată nu a cedat, că a crezut în forţele ei şi că îşi doreşte foarte mult să joace. Este într-un progres vizibil şi lucrul acesta l-am constatat acum două luni şi jumătate, când se antrena pentru Cupa Federaţiei. A urmat Cupa Federaţiei, unde a jucat foarte bine, Stuttgart, unde a jucat de asemenea bine, Madridul, unde m-a invitat la finală, i-am spus că o să vin să văd finala de la Paris. A făcut un progres enorm vizavi de mental şi iat-o la un pas de o performanţă de excepţie. Cu siguranţă este şi rolul antrenorului, cred că împreună formează o echipă care poate obţine multe performanţe frumoase. Se simte bine. Victoriile îţi dau încredere, uiţi de toate problemele. Dar la cum o ştiu şi la cum a jucat de multe ori cu dureri enorme, indiferent de durerile pe care le are va da tot ce are mai bun pentru a câştiga această finală. Nu am urmărit-o în aceaste două săptămâni pe Ostapenko. Ea însă ere avantajul unei tinere, e o jucătoare completă, cu lovituri foarte puternice. Cred că experienţa Simonei îşi va spune cuvântul. La cum am văzut-o şi la cât de motivată este porneşte cu prima şansă Simona", a spus Cosac.

21.50: „Este minunat să fiu iarăşi în finală la Roland Garros, este turneul meu favorit, a trebuit să mă mişc mult, să o împing mai mult. A fost terenul mai lent azi, pe hard am câştigat contra ei, am avut emoţii, ştiam că trebuie să mă mişc mult. Nu voi face nimic special mâine, mă moi relaxa. Ostapenko este o adversară puternică, nu are nimic de pierdut, nici eu, aşa că voi da totul. Mi-am controlat bine nervii şi am rezistat la final", a declarat Simona Halep, la finalul meciului.

21.08: Simona Halep s-a calificat în finala de la Paris pentru a doua oară în cariera sa, după ce a învins-o pe Pliskova cu 6-4, 3-6, 6-3, scrie Prosport.

Simona va primi un cec de 1,06 milioane de euro, iar premiul pentru câştigarea turneului este de 2,1 milioane de euro.

20.44:  Simona conduce pe tabelă, 2-1, în setul decisiv.

20.14: Pliskova caută aşi, însă obţine duble greşeli, are un joc dezorganizat, care nu este întocmai pe placul Simonei. În cele din urmă, cehoaica îşi face serviciul şi se menţine în faţă în setul secund. Simona continuă să fie agresivă, îşi menţine concentrarea şi, cel mai important, serviciul. Pliskova a abordat o nouă tactică, însă Halep se pliază pe jocul cehoaicei şi nu îşi cedează, până acum, serviciul, potrivit Mediafax.

20.03: A început setul al doilea cu Pliskova la serviciu. Cehoaica şi-a schimbat strategia, urcă mai mult la fileu şi încearcă să închidă mai repede punctele.

19:15 Simona înalţă mingiile, îşi pune în aplicare strategiile tactice, iar cehoaica trimite puţin în afară. 1-1, ambele jucătoare îşi fac serviciul în startul primului set.  

Pliskova face un game slab pe serviciu, în care comite două duble greşeli şi îi oferă Simonei şansa de a conduce pentru prima dată în meci. 2-1, informează Mediafax.

 

19.00:  A început partida dintre Pliskova și Halep, pe Philippe Chatrier. Jucătoare cehă a câștigat primul game,

 


Românca Simona Halep, locul 4 în clasamentul WTA, va juca, joi, de la ora 18, cu Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA) în semifinalele turneului de tenis de la Roland Garros (Franţa).

Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro.

Halep este cap de serie numărul trei, iar turneul din Franța ar putea determina ascensiunea ei pe prima poziţie a clasamentului mondial, informează Mediafax. Dacă va reuşi să ajungă numărul 1, Halep va deveni prima româncă din istorie care atinge această performanţă.

Meciul de joi seară a fost programat pe arena centrală, Philipp Chatrier, după un meci din proba de dublu mixt, Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah (Germania/Columbia) – Gabriela Dabrowski / Rohan Bopanna (Canada/India), şi prima semifinală Jelena Ostapenko (Letonia) -Timea Bacsinszky (Elveţia).

 
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă