33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, eliminată din iadul de la Guangzhou! Victoria carierei pentru Allertova

Simona Halep, eliminată din iadul de la Guangzhou! Victoria carierei pentru Allertova

Simona Halep, 2 WTA și principala favorită, a fost eliminată din sferturile turneului WTA International de la Guanghzou de către cehoaica Denisa Allertova, 74 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

Simona Halep a suferit o nouă înfrângere surpriză în cadrul turneului chinezesc, după ce Denisa Allertova a făcut cel mai bun meci din cariera sa. Pentru cehoaica în vârstă de 22 ani, aflată abia la al doilea său an în circuitul WTA, victoria contra Simonei este cea mai importantă din cariera sa. Cel mai bine clasată jucătoare pe care o eliminase anterior este Carla Suarez Navarro (10 WTA la momentul întâlnirii cu Allertova).

Meciul a durat o oră și 13 minute, timp în care aerul greu de respirat de la Guangzhou și umezeala le-au creat mari probleme celor două. 

Pentru parcursul său la Guangzhou, Halep va primi 60 puncte WTA și un cec în valoare de 6.175 de dolari.

Citește și Halep, „eliberată” din iadul chinezesc. Urmează Wuhan-ul cu Șarapova

—-

LIVE TEXT Simona Halep – Denisa Allertova: 4-6, 3-6

3-6: Game, SET, MECI! Allertova a reușit victoria carierei, iar românca a “scăpat” de două meciuri în condiții meteo imposibile.

3-5: Game, Halep. Simona rezistă încă un game, de această dată pe serviciul său. A închis punctul la timp, după ce adversare recuperase de la 0-40.

2-5: Rebreak, Halep. Simona face break-ul într-un moment important, iar faptul că Allertova nu a reușit să închidă aici arată lipsa sa de experiență la nivel înalt. Este abia al doilea an al cehoaicei nivelul WTA. În orice caz, pentru Halep ar fi o revenire fantastică dacă va reuși să întoarcă scorul.

1-5: Break, Allertova. Cehoaica face un break alb. Românca este în corzi, iar rezultatul final va fi unul foarte dur.

1-4: Game, Allertova. S-a intrat deja în cea de a doua oră de joc, iar în acest moment rezultatul partidei este din ce în ce mai clar. Românca nu pare să-și dorească foarte mult victoria, iar fără să dea totul împotriva acestei jucătoare surpriză, numită Allertova, nu are nicio șansă.

1-3: Break, Allertova. Cehoaica joacă foarte bine, iar stilul său, destul de agresiv, îi creează dificultăți româncei. Allertova stă avansat în teren și se mișcă foarte bine, iar loviturile sale în lung de linie sunt de asemenea un punct forte.

1-2: Game, Allertova. Cehoaica ține de serviciu, iar românca nu reușește să mai facă break. De altfel românca are un singur break în acest meci.

1-1: Game, Halep. Românca reușește să câștige game-ul cu ceva emoții.

0-1: Game, Allertova.

Setul secund începe cu adversara la serviciu.

Simona Halep a făcut cadou ultimul game al setului. Cu toate acestea ea a fost foarte aproape să revină, prima dată de la 1-4 și apoi de la 2-5. Setul al doilea va arăta cu siguranță diferit.

4-6: Break, SET, Allertova.

4-5: Rebreak, Halep. Simona rămâne în set și de această dată și are șansa să-și egaleze adversara în game-ul următor. Adversara cere on court coaching (antrenorul i-a dat câteva sfaturi pe teren).

3-5: Game, Halep. Românca rămâne în set.

2-5: Game, Allertova.

2-4: Game, Halep. Simona își face repede serviciul, după ce reușește să o scoată pe adversară din jocul pe care l-a făcut până acum. Doar un singur break le desparte pe cele două.

1-4: Game, Allertova. Simona a avut 40-15, însă a ratat șansa rebreak-ului și adversara a revenit decisiv.

1-3: Game, Halep. Românca reușește să câștige primul său game. Chiar dacă este condusă nu trebuie uitat faptul că nici cu Timea Babos nu a avut un start de meci ușor, în runda anterioară.

Arena centrală a turneului, una apărută în ultimii ani, are o acustică incredibilă, ecoul loviturilor fiind foarte puternic. De asemenea sunetele puținilor spectatori sunt amplificate și publicul pare mult mai numeros.

0-3: Game, Allertova. Game foarte rapid al cehoaicei. Românca este complet surprinsă în această primă parte a meciului.

0-2: Break, Allertova. Cehoaica are un start de meci mai bun și a reușit să-i pună probleme Simonei chiar cu lovituri în lung de linie, ceea ce în mod normal era specialitatea româncei.

0-1: Game, Allertova. Cehoaica își face rapid serviciul, iar Simona îi smulge doar un punct. Allertova va da totul în acest meci, după cum a și anunțat, astfel că românca trebuie să fie într-o formă bună.

Ora 14.10: A început meciul. Adversara are primul serviciu.

Update Ora 14.00: În câteva minute va începe sfertul de finală dintre Halep, cap de serie numărul 1 și Allertova, 74 WTA. Pe un alt teren, în paralel, se decide viitoarea adversară, din semifinale, iar Sara Errani (a 3-a favorită) o domină categoric pe Saisai Zheng (cap de serie numărul 8).

—-

Simona Halep, 2 WTA și principala favorită, va juca, joi, în sferturile turneului de la Guangzhou, acolo unde urmează să o întâlnească pe cehoaica Denisa Allertova, 74 WTA. Cele două se vor duela pentru prima dată în carieră.

Meciul dintre Simona Halep și Denisa Allertova va avea loc joi, începând cu ora 14.00 (ora României), pe arena centrală a turneului. Înaintea celor două, de la ora 11.00, vor evolua, în primul sfert de finală, Monica Niculescu (49 WTA) și Yanina Wickmayer (56 WTA).

Avancronică Halep vs Allertova: antrenament pentru româncă?

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturi după ce a eliminat-o pe Timea Babos (76 WTA, Ungaria), cu scorul de 6-4, 6-0. Viitoarea sa adversară, Denisa Allertova, a trecut de Bojana Jovanovski (113 WTA, Serbia), cu scorul de 6-3, 7-6 (7/5).

Halep continuă să întâlnească jucătoare din noua generație. Babos și Allertova au ambele 22 ani, cu unul mai puțin decât sportiva româncă.

Allertova se află abia la al doilea an în circuitul WTA, până în 2014 ea evoluând în turneele ITF. Anul trecut, pe lângă cele 7 titluri ITF a reușit să se califice pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA, la Luxemburg (WTA International), unde s-a oprit în semifinale. În ultimii doi ani a eliminat 4 jucătoare din top 30, cea mai importantă victorie a carierei fiind cea din primul tur al US Open 2015, când a eliminat-o pe Carla Suarez Navarro (10 WTA), în două seturi.

Cehoaica a evoluat în 2015 și în turneul WTA de la București, unde a trecut de primul tur (Cristina Dinu), însă a cedat în runda a doua în fața viitoarei campioane, Anna Karolina Schmiedlova. Cele mai importante performanțe ale sale din acest an sunt atingerea turului al doilea la US Open și Australian Open, dar și sferturile de finală de la Praga și de la acest turneu chinezesc.

Pentru Simona Halep meciul cu Allertova ar trebui să fie unul de încălzire înaintea duelui din semifinale, acolo unde va întâlni adversare mult mai periculoase, Sara Errani (cap de serie 3) sau Saisai Zheng (a 8-a favorită).

Principalul adversar din sferturi, pentru româncă, rămân condițiile meteo, având în vedere că umiditatea foarte ridicată din aer i-a îngreunat misiunea în primele meciuri.

Citește și Simona Halep s-a calificat în sferturile Guangzhou 2015, după ce a eliminat-o pe Babos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă