33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialÎncepe cea mai mare competiție de BMX și MTB din țară

Începe cea mai mare competiție de BMX și MTB din țară

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, Dirt on Fire, cea mai mare competiție de BMX și Mountain Bike din România, va avea loc anul acesta în perioada 30 iulie – 2 august, la Miercurea Ciuc. 

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu trucuri spectaculoase realizate la edițiile trecute ale competiției Dirt on fire.

Peste 50 de rideri din Germania, Cehia, Franța, Spania, Norvegia și chiar Argentina s-au înscris anul acesta în competiție și sunt pregătiți să surprindă publicul cu cele mai spectaculoase trickuri în cel mai mare și competitiv parc de dirt jumping din România.

Anul acesta, parcul RideMore din Miercurea Ciuc a fost îmbunătățit cu un starter de 7 metri și un run-in lung de 10 metri care îi vor ajuta pe concurenți să prindă viteza necesară pentru a putea sări până la 8 metri în înălțime la finalul traseului.

Miza Dirt on Fire 2015 o reprezintă un premiu în valoare de 3000 de euro care va fi înmânat celui care va avea cea mai bună performanță. În plus, riderii care participă pot acumula puncte în clasamentul FMB.

După patru ediții de succes, competiția Dirt on Fire a fost inclusă, începând cu acest an, în circuitul internațional oficial al competițiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour. 

“Dirt On Fire a ajuns la nivelul următor, a devenit o competiție internațională unde și-au anunțat prezența rideri din țări ca Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Rusia Spania, Franța și Statele Unite ale Americii. De când ne-am început acest concurs, am crescut de la an la an ca set-up, număr de participanți și performanță. În acest an suntem pentru prima dată înscriși în Campionatul Mondial de Dirt Jumping și aducem un line-up muzical în dirt-park alături de line-up-ul de rideri”, a declarat Kinda Geza, organizatorul Dirt on Fire.

Anul acesta, competiția își extinde limitele și, pe lângă un show spectaculos de dirt jumping, Dirt on Fire își va aștepta publicul cu un festival de muzică. Concertele și petrecerile vor avea loc la scena principală amplasată lângă parcul de dirt. Invitatul special al acestei ediții este DJ-ul britanic Deekline, care sâmbătă seară, după competiție, va încălzi atmosfera la main stage pe ritmuri de dance și breakbeat.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă