14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHoria Tecău, mai bogat după Wimbledon. A încasat un premiu record pentru...

Horia Tecău, mai bogat după Wimbledon. A încasat un premiu record pentru tenisul românesc

Horia Tecău a obținut maximul de puncte în turneul de la Wimbledon, pe care l-a câștigat, în premieră și totodată a fost recompensat cu un premiu record pentru orice român care a evoluat vreodată la dublu.

Tecău și partenerul său, Jean-Julien Rojer, au primit, pe lângă cele 2000 puncte ATP la dublu, și un premiu în valoare totală de 340.000 lire sterline (circa 480.000 euro), bani care se împart în jumătate. Astfel Tecău a încasat 240.000 euro, cea mai mare sumă încasată vreodată de un român în circuitul de dublu masculin.

Românul a ajuns la 2,786 de milioane de dolari câştigaţi, în carieră, din premii. El este depășit doar de Andrei Pavel (5,2 milioane dolari) și Victor Hănescu (4,3 milioane), însă aceștia au evoluat doar la simplu, acolo unde premiile sunt mult mai mari față de dublu. Spre exemplu, câștigătorul turneului de la Wimbledon 2015, la simplu, Novak Djokovic, a încasat un premiu de 1,88 milioane lire sterline (circa 2,64 milioane euro).

Horia Tecău a câștigat turneul de grand slam de la Wimbledon, alături de Jean-Julien Rojer, pentru prima dată în cariera sa, după ce ratase alte trei finale pe iarba britanică, în anii precedenți.

Citește și PREMIERĂ pentru România în clasamentul ATP: Ce locuri ocupă Horia Tecău și Florin Mergea după Wimbledon

 

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă