Dezastru sportiv și financiar pentru Maria Șarapova

de Petre Rachita , 10 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:14, 10 martie 2016
Dezastru sportiv și financiar pentru Maria Șarapova

Depistată pozitiv cu meldonium, în urma unul control efectuat la Australian Open, jucătoarea a anunţat pe pagina sa de Facebook, că este hotărâtă să revină în circuitul feminin, după ce îi va expira suspendarea.

Chiar dacă riscă o suspendare maximă de 4 ani, Maria Şarapova este optimistă. Speră că va juca din nou tenis în circuitul profesionist feminin. „M-am trezit ieri dimineaţă cu un inbox plin de iubire şi compasiune. În general iubesc dimineţile. O nouă zi, un nou început. Însă această zi nu a fost una obişnuită. La 6.00 dimineaţa nu mă gândeam decât la faptul că sunt hotărâtă să joc tenis din nou şi sper că voi avea şansa să fac asta. Mi-aş fi dorit să nu trec prin asta, dar trebuie”, a scris Şarapova pe pagina personală de Facebook.

Şarapova a ţinut să le mulţumească fanilor pentru susţinere. „În general nu am petrecut prea mult timp pe internet, însă prietenii au făcut un colaj pentru mine cu toate mesajele voastre frumoase şi hashtag-urile pe care le-aţi creat (#IStandWithMaria şi #LetMariaPlay). Am petrecut după-amiaza citindu-le alături de câinele meu, care nu înţelegea de ce acest lucru era mai important decât plimbarea pe care o aştepta. În acest moment sunt mândră să vă numesc fanii mei. În doar câteva ore de la anunţul meu mi-aţi arătat susţinere şi loialitate. Vreau să ştiţi că toate cuvintele voastre minunate mi-auadus zâmbetul pe buze. Mi-ar plăcea să joc din nou şi sper că voi putea. Mesajele voastre mă motivează. Acest mesaj este doar pentru a vă mulţumi. Vă mulţumesc mult”, a mai explicat Maria Şarapova.

Sportiva din Rusia, în vârstă de 28 de ani, a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis, după ce la un control antidoping realizat în timpul Australian Open a fost depistată pozitiv cu meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise la 1 ianuarie 2016.

Susținută de Serena Williams și Simona Halep

Serena Williams, cea mai bună tenismenă din lume la ora actuală, a declarat, marţi, că Maria Şarapova a dat dovadă de curaj atunci când a recunoscut testul antidoping pozitiv. „Cred că toată lumea a fost surprinsă şi şocată de anunţul Mariei, dar, în acelaşi timp, cred că cei mai mulţi oameni s-au bucurat că ea a fost foarte onestă şi a dat dovadă de curaj, prin faptul că a recunoscut ce a făcut şi faptul că a neglijat acea listă cu substanţele interzise, de la sfârşitul anului. Sper într-un deznodământ cât mai bun pentru toată lumea în această situaţie”, a declarat Serena, potrivit BBC.

Tenismena Maria Şarapova a anunţat într-o conferinţă de presă la Los Angeles, că a fost depistată pozitiv în timpul unui control antidoping  care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016. Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu meldonium, o substanţă care i-a fost administrată Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. „Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.”, a declarat Şarapova.

Simona Halep, care nu a în-vins-o niciodată pe Maria Şarapova în carieră, în cele cinci confruntări directe, spune că a fost dezamăgită la aflarea veştii, iar că astfel de momente pun tenisul într-o lumină proastă.

Aflată în SUA pentru turneul de la Indian Wells, Simona Halep a vorbit despre scandalul ce o are pe Maria Şarapova în prim-plan. Rusoaica a anunţat în urmă cu două zile că a picat un test antidoping efectuat la Australian Open, fiind depistată pozitiv cu meldonium, substanţă interzisă începând cu acest an.

Este un moment dificil pentru sport în general şi în special pentru tenis, puţin dezamăgitor. Întotdeauna când iau ceva, mă îndrept către specialişti să văd dacă totul e în regulă. Dacă iei ceva trebuie să verifici cu atenţie înainte“, a declarat Halep pentru Associated Press. Simona Halep debutează la Indian Wells vineri seară, într-o confruntare din turul 2, cu Vania King din Statele Unite, locul 202 WTA.   

Imagine

Sponsorii încep să își retragă sprijinul

Producătorul de automobile de lux Porsche, parte a grupului Volkswagen, a anunţat   că suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova, ambasador al mărcii, după scandalul de dopaj în care este implicată sportiva din Rusia. Și compania americană producătoare de echipament sportiv Nike şi în acelaşi timp sponsorul tehnic al Mariei Şarapova, a rupt legăturile contractuale cu jucătoarea rusă pe perioada în care aceasta va fi investigată pentru consum de substanţe dopante. „Suntem întristaţi şi surprinşi de informaţia referitoare la Maria Şarapova. Am decis să suspendăm relaţia noastră cu Maria pe durata anchetei. Vom continua să urmărim îndeaproape situaţia”, a declarat KeJuan Wilkins, purtător de cuvânt al Nike, citat de AFP.

Jucătoarea de tenis îşi prelungise contractul cu Nike în 2010 pentru o perioadă de 8 ani. Valoarea totală a acestuia era de 70 milioane de dolari. Celebra firmă americană este sponsorul tehnic al rusoaicei din anul 1999.

Este un moment dificil pentru sport în general şi în special pentru tenis, puţin dezamăgitor. Întotdeauna când iau ceva, mă îndrept către specialişti să văd dacă totul e în regulă. Dacă iei ceva, trebuie să verifici cu atenţie înainte.“ Simona halep, tenismenă.

Comentarii

 • http://www.bbc.com/sport/tennis/35785322

  15 martie 2016 2:03

  Ai "uitat" să scrii că firma "Head" CONTINUĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE și o susține pe Mașa... Iar declaratia albanezei de la malu' Karadeniz-ului nu este deloc colegială sau în favoarea Șarapovei, ci DIMPOTRIVĂ ! ...nu o mai tot prezentați pe halepă într-o variantă poleită, că nu păcăliți pe nimeni ! Sunt curios ce va spune halepa când va fi ea depistată pentru substanțe REAL DOPANTE, hormonii anabolizanți ce-i ia în mod susținut la sfaturile "șpețialijdilor" de la BucaIe. Ea a început să aibă performanțe exact în perioada în care a ajuns PeSeDeul lui Ponta, Hrebenciuk și Bănicioiu "la butoane", și - brusc-și-dintr-o-dată - o pleiadă de atleți ai Rromînikăi au avut succese internaționale, după un lung declin al BucaIe-ului în domeniu, dar imediat 7 dintre ei au fost prinși și suspendați pentru dopaj. S-o văd atunci pe halepa ce va spune despre în ce "lumină" apare tenisul...

  raspunde comentariului
 • adrian

  11 martie 2016 9:24

  interesant cum a putut lua meldonium in SUA unde traieste. Substanta este total interzisa de FDA....

  raspunde comentariului
  • "Soarele și tenisul întărește penisul"...

   15 martie 2016 2:00

   Scrii prostii. "Meldonium currently is not approved by the FDA in the United States. It has not been submitted for approval, according to a spokesperson for Grindeks, because the cost associated with getting FDA approval is too high." Șarapova l-a procurat din Europa, unde este un MEDICAMENT COMUN. Nu este deloc "substanță dopantă", și W.A.D.A. n-are nici un argument științific pentru interzicerea lui. Dacă ar fi fost produs de amerloci, era și acum permis, dar dacă a apărut în fosta U.R.S.S. și e utilizat acum frecvent în Rusia, trebuia repede interzis, că așa vor parșivii de la Departamentul de Stat din Washington. Uite că Putin s-a speriat din cauza asta și retrage mâine armata rusă din Siria... HAHAHAHAHAHAHAHA ! ...interesant câți halepijdi croncănesc patriotik...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design