17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDezastru sportiv și financiar pentru Maria Șarapova

Dezastru sportiv și financiar pentru Maria Șarapova

Depistată pozitiv cu meldonium, în urma unul control efectuat la Australian Open, jucătoarea a anunţat pe pagina sa de Facebook, că este hotărâtă să revină în circuitul feminin, după ce îi va expira suspendarea.

Chiar dacă riscă o suspendare maximă de 4 ani, Maria Şarapova este optimistă. Speră că va juca din nou tenis în circuitul profesionist feminin. „M-am trezit ieri dimineaţă cu un inbox plin de iubire şi compasiune. În general iubesc dimineţile. O nouă zi, un nou început. Însă această zi nu a fost una obişnuită. La 6.00 dimineaţa nu mă gândeam decât la faptul că sunt hotărâtă să joc tenis din nou şi sper că voi avea şansa să fac asta. Mi-aş fi dorit să nu trec prin asta, dar trebuie”, a scris Şarapova pe pagina personală de Facebook.

Şarapova a ţinut să le mulţumească fanilor pentru susţinere. „În general nu am petrecut prea mult timp pe internet, însă prietenii au făcut un colaj pentru mine cu toate mesajele voastre frumoase şi hashtag-urile pe care le-aţi creat (#IStandWithMaria şi #LetMariaPlay). Am petrecut după-amiaza citindu-le alături de câinele meu, care nu înţelegea de ce acest lucru era mai important decât plimbarea pe care o aştepta. În acest moment sunt mândră să vă numesc fanii mei. În doar câteva ore de la anunţul meu mi-aţi arătat susţinere şi loialitate. Vreau să ştiţi că toate cuvintele voastre minunate mi-auadus zâmbetul pe buze. Mi-ar plăcea să joc din nou şi sper că voi putea. Mesajele voastre mă motivează. Acest mesaj este doar pentru a vă mulţumi. Vă mulţumesc mult”, a mai explicat Maria Şarapova.

Sportiva din Rusia, în vârstă de 28 de ani, a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis, după ce la un control antidoping realizat în timpul Australian Open a fost depistată pozitiv cu meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise la 1 ianuarie 2016.

Susținută de Serena Williams și Simona Halep

Serena Williams, cea mai bună tenismenă din lume la ora actuală, a declarat, marţi, că Maria Şarapova a dat dovadă de curaj atunci când a recunoscut testul antidoping pozitiv. „Cred că toată lumea a fost surprinsă şi şocată de anunţul Mariei, dar, în acelaşi timp, cred că cei mai mulţi oameni s-au bucurat că ea a fost foarte onestă şi a dat dovadă de curaj, prin faptul că a recunoscut ce a făcut şi faptul că a neglijat acea listă cu substanţele interzise, de la sfârşitul anului. Sper într-un deznodământ cât mai bun pentru toată lumea în această situaţie”, a declarat Serena, potrivit BBC.

Tenismena Maria Şarapova a anunţat într-o conferinţă de presă la Los Angeles, că a fost depistată pozitiv în timpul unui control antidoping  care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016. Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu meldonium, o substanţă care i-a fost administrată Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. „Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.”, a declarat Şarapova.

Simona Halep, care nu a în-vins-o niciodată pe Maria Şarapova în carieră, în cele cinci confruntări directe, spune că a fost dezamăgită la aflarea veştii, iar că astfel de momente pun tenisul într-o lumină proastă.

Aflată în SUA pentru turneul de la Indian Wells, Simona Halep a vorbit despre scandalul ce o are pe Maria Şarapova în prim-plan. Rusoaica a anunţat în urmă cu două zile că a picat un test antidoping efectuat la Australian Open, fiind depistată pozitiv cu meldonium, substanţă interzisă începând cu acest an.

Este un moment dificil pentru sport în general şi în special pentru tenis, puţin dezamăgitor. Întotdeauna când iau ceva, mă îndrept către specialişti să văd dacă totul e în regulă. Dacă iei ceva trebuie să verifici cu atenţie înainte“, a declarat Halep pentru Associated Press. Simona Halep debutează la Indian Wells vineri seară, într-o confruntare din turul 2, cu Vania King din Statele Unite, locul 202 WTA.   

Imagine

Sponsorii încep să își retragă sprijinul

Producătorul de automobile de lux Porsche, parte a grupului Volkswagen, a anunţat   că suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova, ambasador al mărcii, după scandalul de dopaj în care este implicată sportiva din Rusia. Și compania americană producătoare de echipament sportiv Nike şi în acelaşi timp sponsorul tehnic al Mariei Şarapova, a rupt legăturile contractuale cu jucătoarea rusă pe perioada în care aceasta va fi investigată pentru consum de substanţe dopante. „Suntem întristaţi şi surprinşi de informaţia referitoare la Maria Şarapova. Am decis să suspendăm relaţia noastră cu Maria pe durata anchetei. Vom continua să urmărim îndeaproape situaţia”, a declarat KeJuan Wilkins, purtător de cuvânt al Nike, citat de AFP.

Jucătoarea de tenis îşi prelungise contractul cu Nike în 2010 pentru o perioadă de 8 ani. Valoarea totală a acestuia era de 70 milioane de dolari. Celebra firmă americană este sponsorul tehnic al rusoaicei din anul 1999.

Este un moment dificil pentru sport în general şi în special pentru tenis, puţin dezamăgitor. Întotdeauna când iau ceva, mă îndrept către specialişti să văd dacă totul e în regulă. Dacă iei ceva, trebuie să verifici cu atenţie înainte.“ Simona halep, tenismenă.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă