10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Ungur a adus României al doilea punct în Cupa Davis

Adrian Ungur a adus României al doilea punct în Cupa Davis

Tenismanul Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, după o revenire de senzaţie, vineri, în Sala Sporturilor ''Victoria'' din Arad, informează Agerpres.

După acest meci, România conduce Slovenia cu scorul de 2-0 la finalul primei zile a confruntării din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa. 

Ungur (31 ani, 193 ATP) a făcut un meci formidabil, reuşind să întoarcă scorul de la 0-2 la seturi, după ce a salvat o minge de meci, şi să câştige la capătul a trei ore şi 15 minute de joc. 

Piteşteanul a jucat bine şi în primele două seturi, dar serviciul impecabil al slovenului şi câteva erori în momente dificile au făcut ca slovenul să se desprindă. 

Primul set a fost echilibrat până la 3-3, când Zemlja (29 ani, 181 ATP) a reuşit un break (4-3), apoi a salvat o minge de break (5-3), câştigând primul act cu 6-4. 

În setul al doilea, Ungur a început din nou cu dreptul, a condus cu 1-0 şi a ratat două mingi de break, iar la 2-2 şi-a pierdut serviciul (2-3), Zemlja desprinzându-se la 4-2, pentru a încheia setul cu 6-4. Ungur a fost nevoit să îşi schimbe pantofii sport, după ce unul s-a rupt, la scorul de 2-1. 

În al treilea set, Ungur a arătat un plus de agresivitate, iar acest lucru s-a văzut la 3-2 când a reuşit un break (4-2), luând setul cu 6-3. 

Setul al patrulea a fost de departe cel mai echilibrat, în care cinci din primele şase ghemuri au fost adjudecate la zero. Cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, cu menţiunea foarte importantă că Ungur a salvat o minge de meci la 5-4 pentru Zemlja. În tiebreak, slovenul a reuşit primul punct, dar Ungur a recuperat, iar la 2-2 a reuşit patru puncte consecutive, câştigând cu 7-3 şi egalând situaţia la seturi, 2-2. 

În decisiv, românul a avut aripi, slovenul a părut resemnat şi astfel scorul a ajuns repede la 3-0 şi 4-1. Relaxarea prematură a lui Ungur a făcut ca Zemlja să revină şi să egaleze, 4-4. Ungur şi-a adunat toate forţele, s-a concentrat şi şi-a concretizat serviciul, iar apoi a forţat pe mâna adversarului, reuşind să obţină victoria cu în setul cinci 6-4. 

Ungur a reuşit 11 aşi în acest meci, în timp ce Zemlja a adunat nu mai puţin de 25. Românul a făcut trei duble greşeli, iar slovenul patru, ambii transformând trei din cele şapte mingi de break de care au beneficiat. 

De remarcat că Ungur a obţinut prima sa victorie din 2016, după trei eşecuri la simplu şi unul la dublu, în circuitul ATP. 

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5). 

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroşii Rola şi Zemlja. 

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur – Rola şi Copil – Zemlja. Echipa învingătoare va juca pe teren propriu cu Spania, în perioada 15-17 iulie, în al doilea tur al competiţiei. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă