13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleSteaua a câștigat Cupa României, scor 3-0 cu U Cluj. Event, reușit...

Steaua a câștigat Cupa României, scor 3-0 cu U Cluj. Event, reușit la despărțirea de Gâlcă

Steaua s-a impus în finala Cupei României Timișoreana cu scorul de 3-0 în fața echipei Universitatea Cluj. Roș-albaștrii au reușit eventul, după o pauză de 18 ani, după ce în acest sezon și-au trecut în palmares și campionatul.

Adi Popa a fost principalul erou al trofeului câștigat de steliști pe Arena Națională, cu toate că și alți elevi ai lui Gâlcă au evoluat în nota optimă, precum Varela, aplaudat la scenă deschisă în momentul schimbării. Roș-albaștrii au avut parte de un meci relativ ușor, în care U Cluj a contat în special în tribune, acolo unde suporterii clujeni au fost la cote maxime.

Steliștii au marcat prin: Adi Popa 9' 53', Rusescu 48. Popa a reuși asistul pentru golul de 2-0.

Echipele folosite de Gâlcă, respectiv Adrian Falub:

Steaua: Niţă – Papp (Râpă '69), Luchin, Varela (Tamaş '77), Guilherme – Neagu (Iancu '65), Breeveld – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Rusescu.

Universitatea Cluj: Veselovsky – Ciupe, Neag, Cr. Munteanu, Skvorc, Jovanovici (Bambara '56) – Ceppelini (Nuno Viveiros '46), Lungu, Kovacs (Cristocea '67) – Mengolo, Morar.

Meciul a fost asistat de 37.764 de spectatori. Suporterii clujeni au arătat o dedicare rară în fotbalul românesc pentru echipa lor, cântând chiar și la scorul de 3-0 pentru adversari.

Steaua nu mai câștigase de 18 ani atât campionatul, cât și Cupa într-un singur sezon. În plus Steaua a reușit o performanță istorică în România, trecându-și al treilea trofeu în palmares, în acest an, Cupa Ligii, aflată la prima ediție.

Pentru Universitatea Cluj acesta a fost ultimul meci pe prima scenă a fotbalului românesc, mai ales că în campionat a retrogradat în liga secundă.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă