15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleNicolae Dică este noul antrenor al FCSB, în locul lui Laurențiu Reghecampf

Nicolae Dică este noul antrenor al FCSB, în locul lui Laurențiu Reghecampf

Noul antrenor al echipei FCSB este Nicolae Dică, fostul secund al antrenorilor Costel Gâlcă și Mirel Rădoi la FC Steaua în perioada iunie 2014 – decembrie 2015. Acesta a fost numit în funcție de finanțatorul clubului sportiv în locul lui Laurențiu Reghecampf, potrivit Agerpres.

"Contractul cu Reghecampf e ca și reziliat. El nu vine să rezilieze, el vine doar să ne despărțim, să ne vedem, să ne luăm la revedere. L-am pus pe Dică antrenor. Ce, mai trebuie să semneze? La mine cuvântul este contract. Mi-a plăcut de Dică, de gândirea lui despre fotbal. El a demonstrat că e antrenor și la Pitești. Cred că el cunoaște mult fotbal, nu știu cât de mult îl poate pune în practică însă în Liga I, că e mai geu. El mi-a zis că premisele lui sunt munca și disciplina. Cerere specială a fost că vrea să vină cu ai lui.

Eu spusesem că preparatorul fizic, kinetoterapeutul și ceilalți din staff îi țin mereu, ca să nu îi mai schimb. Dar i-am zis lui Dică să îi aducă și pe ai lui, să mai fie trei în plus, câteva mii de euro în plus, care e problema? Dică nu are licență Pro. El are doar de antrenor secund. Așa că o să aibă un antrenor principal pe margine cu el. Nu știu cine va fi. Trebuie să și-l aleagă el, poate vrea să-l ia pe Țiți Dumitru, nu știu, să-și aleagă", a spus Becali.

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă