16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăLifestyleMircea Rednic: "Ieșim sigur din insolvență." Când ar putea juca Dinamo în...

Mircea Rednic: „Ieșim sigur din insolvență.” Când ar putea juca Dinamo în cupele europene

Antrenorul FC Dinamo, Mircea Rednic, a spus că se fac toate eforturile ca echipa să iasă din insolvență până la următorul termen stabilit de instanță, 23 septembrie. Pentru Dinamo ar însemna undă verde la competițiile europene din sezonul 2017-2018.

„Ieşim sigur din insolvenţă, eu am mare încredere. Sunt sigur că lucrurile se vor schimba mult la Dinamo. Eu ştiu ce am discutat cu domnul Negoiţă şi avem speranţe mari să ieşim din insolvenţă”, a declarat Rednic, potrivit Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a stabilit un nou termen pentru 23 septembrie în dosarul societăţii FC Dinamo 1948 SA, aflată în insolvenţă din luna martie a anului trecut.

Citește și Becali, anunț BOMBĂ la Steaua: Când ies din închisoare Meme Stoica și Gică Popescu. Ce funcții vor ocupa!

Conform regulamentului UEFA, dacă SC Dinamo 1948 SA va ieşi din insolvenţă în această lună, echipa va fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2017/2018 a cupelor europene.

SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul din Liga I, a solicitat, la 25 martie, închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia în circuitul economic. Cererea sa a fost respinsă, la 1 aprilie, ca neîntemeiată de Tribunalul Bucureşti. Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe, în cadrul procedurii de reorganizare, care se află pe rol la Curtea de Apel.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic, însă ANAF a contestat planul de reorganizare.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă