32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăLifestyleDinamo nu a obținut licența pentru Liga Europa. Ultima șansă, apelul!

Dinamo nu a obținut licența pentru Liga Europa. Ultima șansă, apelul!

Dinamo nu va putea evolua în Liga Europa, sezonul viitor, cu toate că a încheiat campionatul pe ultimul loc eligibil pentru această competiție. Totuși oficialii clubului declară că vor ataca decizia FRF, având la dispoziție cinci zile pentru acest lucru.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a aprobat cererea de retragere a licenței clubului Dinamo pentru competițiile UEFA, înaintată de Viorel Duru, directorului Administraţiei de Licenţiere FRF. Dacă decizia nu va fi anulată în locul lui Dinamo ar putea evolua CFR Cluj, în condițiile în care nici următoarea clasată, FC Vaslui nu mai este eligibilă pentru Liga Europa după ce a fost retrogradată din cauza problemelor financiare.

Totuși oficialii clublui Dinamo au declarat că vor utiliza toate căile de atac, urmând ca în termen de maximum cinci zile, potrivit regulamentului, să facă apel la dicizia FRF.

Duru a înaintat cererea de retragere a licenței pentru cupele europene după ce Dinamo a soliciatat intrarea în insolvență. Finanțator Ionuț Negoiță a luat această decizie după ce pe adresa clubului au apărut noi datorii, ultimele constând în taxe către stat din sponsorizări. Potrivit regulamentului cluburile în insolvență nu pot participa în cupele europene.

Data limită până la care FRF va trimite lista cluburilor care au obținut licența de a evolua în cupele europene, în sezonul viitor, este de 30 mai.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Cele mai citite

Mircea Geoană: Preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor politice şi să nu depindă de vreo formaţiune...

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

În data de 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, conform relatării publicației Ukrainska Pravda. Potrivit...

Va juca Andy Murray la Wimbledon? “Aș spune că…”

Tenismanul britanic Andy Murray continuă să spere că va participa pentru ultima dată la Wimbledon săptămâna viitoare. Cu toate acestea, el admite că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă