6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăLifestyleCum alegi miza pe care o joci la pariurile sportive (P)

Cum alegi miza pe care o joci la pariurile sportive (P)

Cine joacă de mult timp la pariuri sportive știe că etichetarea lor drept jocuri de noroc este greșită. Pariurile reprezintă mai degrabă un joc de strategie, iar cei care își construiesc un plan bun obțin câștiguri constante din această activitate.

Elementul cheie pentru strategia oricărui parior este managementul banilor, adică dozare corectă a sumei pariate în funcție de probabilitatea ca un pronostic să iasă. Această probabilitate este reprezentată de cote. Când vorbim despre cote, nu ne referim neapărat la cele afișate în ofertele caselor de pariuri online. Fiecare poate calcula cotele la evenimentele pe care le are în vedere și le poate compara cu cele oferite de bookmaker. 

Miza este procent din bancă

Suma pe care o mizezi pe fiecare bilet trebuie să țină cont și de banca de start pe care o avem. Este recomandat să reprezinte un procent din această bancă, pentru că doar așa poți urma o strategie pe termen lung. Dacă banca este mai mare, atunci este bine ca miza maximă să nu fie mai mare de 5% din ea. Dacă nu vrei să investești mult în acest hobby și îți alimentezi contul cu mai puțini bani, te poți duce la 10% din bancă pentru un pariu.

Logica este simplă. Considerând procentajul de 10%, ai la dispoziție 10 pariuri dacă vrei să joci mize egale. Trebuie să nu te pricepi deloc sau să fii prea ghinionist ca să le pierzi pe toate. Chiar dacă începi cu stângul, respectând managementul banilor ai șansa să recuperezi și să treci pe profit. Dacă actualizezi banca de referință după fiecare pariu, atunci vorbim de un număr mai mare de pariuri. În plus, ne-am referit la miza maximă. Procentul scade pe măsură ce meciul este mai riscant.

Pariurile pe cote mai mici de 1.20 sunt contraindicate

Miza poate fi între 1% și 10% din buget, în funcție de cote. Sfatul specialiștilor cu mulți ani de experiență în spate, care s-au „fript” la rândul lor, este să nu joci cote sub 1.20, pentru că în fotbal au fost și vor fi în continuare surprize mari, de genul Barcelona – Alaves 1-2, cu Messi, Neymar și Suarez pe teren pentru „blau-grana”. Dincolo de banii mulți pe care îi pierzi (pentru că trebuie să pui o miză mare ca să înțelegi ceva din profit), vei fi afectat și psihic și vei fi tentat să nu mai respecți strategia fixată. Sistemul „Easy Money” este ca ulciorul care nu merge de multe ori la apă. Poate câștigi de câteva ori pariind 500 de lei (să zicem) pe cotă 1.15, dar falimentul te așteaptă după colț.

Cum stabilim câți bani să riscăm

Pentru cote între 1.20 și 1.60, recomandarea tipsterilor este să riști maxim 10%, dar numai după ce ai analizat meciul „ca la carte” și ești de acord că probabilitatea de reușită se reflectă corect în cota oferită de bookmaker.

Pentru cuprinse între 1.60 şi 2.20, miza maximă recomandată este de 7% din bancă. Așadar, la un buget de 100 de lei, ar fi de 7 lei. Considerând cota 1.80, profitul ar fi de 5,6 lei. Nu este mult, dar acești bani se adaugă la bankroll, iar următoarea miză de 7% va însemna mai mulți bani, și tot așa.  

Pentru cotele mai mari de 2.20 nu este recomandat să nu riști mai mult de 5% din bancă. Probabilitatea ca pariul să fie câștigător este deja mică. Dacă vrei să dai lovitura și mergi pe cote de 20.00 – 30.00, este înțelept să nu pariezi mai mult de 1% din buget. Ar fi 100 de pariuri, din care, în opinia mea, este foarte posibil să nu iasă niciunul.

În urmă cu 20 de zile, am plecat de la o bancă inițială de 50 de lei. Urmând limitele prezentate mai sus și actualizând banca la finalul fiecărei zile, am acum în cont 300 de lei. Dacă ai mai mult timp de pariuri, tu poți câștiga mai bine de atât.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă