33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleCORESPONDENȚĂ. EURO 2016: a mai rămas o zi până la meciul Elveția-România

CORESPONDENȚĂ. EURO 2016: a mai rămas o zi până la meciul Elveția-România

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Elveţiei se vor întâlni, miercuri, 15 iunie, la Paris, pe stadionul Parc des Princes, în meciul al doilea pentru ambele formaţii la Campionatul European, iar UEFA a decis să-l delege pe centralul Serghei Karasev, din Rusia, pentru a oficia partida.

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunat, duminică, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că partida dintre Elveţia şi România, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în vârstă de 37 de ani.

Acesta şi-a ales şi brigada care îl va ajuta la meciul Elveţia – România, pe stadionul Parc des Princes, din Paris, de la ora 19:00. Asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.

Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminarii Campionatului European din 2012, când tricolorii au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0.

Centralul din Rusia a mai arbitrat însă, cinci partide ale cluburilor din România:

Steaua – Chelsea 1-0, pe 7 martie 2013, în optimile Europa League;
FC Vaslui – Fenerbahce 1-4, pe 8 august 2012, în turul III preliminar al Champions League;
CFR Cluj – Sporting Braga 3-1, pe 20 noiembrie 2012, în grupele Champions League;
Swansea City – Petrolul Ploieşti 5-1, pe 22 august 2013, în play-off-ul Europa League;
Astra Giurgiu – Lyon 0-1, pe 28 august 2014, în play-off-ul Europa League

Ziua de marți a fost rezervată întâlnirilor – conferință dintre oficialii ambelor formații și jurnaliști. Primii care au venit la stadion au fost tricolorii. Selecționerul Anghel Iordănescu, Cristi Săpunaru, Alex Chipciu și Claudiua Keșeru au stat de vorba cu reprezentanții mass-media atat cei din țară cât și cu cei elvețieni.

Antrenamentul oficial al naționalei române a fost ca de obicei deschis ziariștilor doar în primele 15 minute. Anghel Iordănescu nu pare să schimbe foarte multe în prima distribuție față de ceea ce a jucat în meciul de deschidere contra Franței. Elveția de partea ei vine după victooria la debut contra Albaniei cu 1-0.

Elvețienii au un moral excelent, dar selecționerul Petkovic a recunoscut că meciul contra românilor va fi infernal în condițiile în care echipa României nu are voie să facă pași greșiți.

Elveția – România se joacă miercuri seară pe stadionul Parc de Prince de la ora 19.00.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă